V Velenju 13. otroški parlament

Velenje, 16. januarja – Otroštvo brez nasilja in zlorab je tema 13. otroškega parlamenta, ki se je danes ob 10. uri dopoldne začel v sejni dvorani Mestne občine Velenje. Otroški parlament je tudi tokrat pripravila Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje.


V povsem polni dvorani so se na javni tribuni zbrali osnovnošolci iz občin Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Rečica ob Savinji in Nazarje, spremljali pa so jih tudi ravnatelji šol in župani.


Javno razpravo je povezoval domačin Janko Mandiæ, ki je mlade naprej pozval k razmišljanju o tem, ali so se uresničili sprejeti sklepi 12. otroškega parlamenta, ki je lansko leto potekal na temo Mladi in prosti čas. Mlade je nato s spodbudnimi besedami pozdravil župan Mestne občine Velenje Srečko Meh, kasneje pa jim je spregovoril še vodja policijskega okoliša Velenje Janez Pravdič.


Udeleženci otroškega parlamenta so se nato razdelili v tri skupine in pod vodstvom osmih izkušenih mentorjev – dijakov začeli o nasilju in zlorabah razpravljati v treh tematskih sklopih: družina, šole in vrstniki ter družba in država.

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve