Požar v Skornem pri Šoštanju

POROčILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE
TOREK,14.01.2003


Za nami je še en hladen zimski dan in temu primerno je bilo tudi dogajanja, vsaj kar se našega področja dela tiče, manj. Vozne razmere so še vedno zimske, čeprav so glavne ceste v večini primerov že kopne, obstaja pa nevarnost poledice, še zlasti na izpostavljenih legah. Zato previdnost ne bo odveč.


Kot že nekaj dni zapored, tudi včeraj nismo bili obveščeni o prometnih nesrečah, ki bi terjale hujše posledice.


Med prijavljenimi kaznivimi dejanji bi omenila dva vloma in sicer:
* vlom v cvetličarno “MIRTA” v Miklošičevi ulici v Celju, od koder je bil v dneh vikenda odtujen menjalni denar in ključi in
* vlom v osebni avto FORD GALAXY v Vešeniku, UE Slovenske Konjice, iz katerega je bil v noči na ponedeljek odtujen kovček z dokumenti.


Včeraj smo bili obveščeni tudi o treh požarih.


Okoli 08.00 ure zjutraj je, zaradi kurjenja pod rezervoarjem za gorivo, prišlo do požara na tovornem avtomobilu znamke MAN, ki je bil ustavljen na avtobusnem postajališču v Mestinju. Ogenj, ki je povzročil za okoli 400.000,00 tolarjev materialne škode je pogasil voznik (M.Z.) skupaj z okoliškimi gasilci.


Nekaj minut pred 15.00 uro je v Skornem pri Šoštanju, zaradi dotrajane peči na kurilno olje, zagorelo v priročni delavnici (last B.G.) za popravilo avtomobilov. Ogenj, ki je povzročil za okoli 300.000,00 tolarjev škode je pogasil lastnik sam pred prihodom okoliških gasilcev.


Na Trnoveljski cesti v Celju je okoli 15.30 ure zagorelo v prostorih delavnic podjetja Optis d.o.o. Ogenj, ki je po prvih ocenah povzročil za okoli 7.000.000,00 tolarjev materialne škode so pogasili celjski gasilci. Zakaj je zagorelo pa strokovnjaki še ugotavljajo.


Očitno je hladno vreme vplivalo tudi na kršitelje javnega reda, saj so v minulih 24-ih urah policisti morali posredovati enkrat, vinjenega kršitelja pa so pridržali do streznitve.


Opozoriti želim udeležence v cestnem prometu na previdnost, lastnike zgradb na čiščenje ledenih sveč, vse pa na samozaščitno ravnanje.

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve