PRVOMAJSKI IZLET – ZASAVSKO HRIBOVJE – ROVIŠKOVEC IN ZASAVSKA SVETA GORA

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PRVOMAJSKI IZLET – ZASAVSKO HRIBOVJE – ROVIŠKOVEC IN ZASAVSKA SVETA GORA

1. maja, 2022 @ 7:00 - 17:00

Datum odhoda: 1. 5. 2022 ob 7.00 na Avtobusni postaji Šoštanj

Vodniki: Vlado Stropnik, Filip Vrabič, Jure Drev

Zahtevnost poti: lahka pot

Čas hoje: 5 ur

Cena: po dogovoru

Oprema: pohodniška za sredogorje

Opis: Na letošnji prvomajski  izlet se bomo podali v Zasavsko hribovje. Na to, nam bljižnje področje, ne zahajamo poredko, pa vendarle se vedno najde kakšen vrh, kjer še skupaj nismo bili. Izbrali smo torej Roviškovec. Vrh spada v bolj  zahodni del omenjenega hribovja. Zahodno od njega se nahaja nam mnogo bolj znana Zasavska Sveta gora. Naš pohod bomo pričeli iz smeri Izlak. Nekoliko neobičajna pot je označena in se zložno vzpenja predvsem po gozdu, vse do križišča planinskih poti za prej omenjeno Zasavsko Sveto goro. Zadnji del poti, ki nas pripelje na vrh, je bolj strm in traja samo petnajst minut. Predvidevamo, da bomo za celoten vzpon porabili slabi dve uri hoje. Vrh je poraščen z gozdom in ni zelo razgleden. Se pa na vrhu nahajajajo klopca, žig in vpisna knjiga. V nadaljevanju se bomo vrnili do prej omenjenega križišča planinskih poti in po kakšnih dvajsetih minutah hoje prispeli do planinskega doma na Zasavski Sveti  gori. Upajmo, da se bo na prazničen dan tu dogajalo kaj zanimivega in nam popestrilo izlet. Vsekakor pa si bomo ogledali farno cerkev Svete matre božje,  pokopališče in ostale znamenitosti okoli nje. Tu bomo v primeru lepega vremena poplačani za slabši razgled z Roviškovca. Po daljšem postanku bomo sestopali po planinski poti v smeri Vač. Ampak samo v primeru, da nas bo zadosti in bomo imeli avtobus. Če bomo z lastnim prevozom, se bomo vrnili na izhodišče, ampak po drugi, neoznačeni in zelo prijetni poti.

Podrobnosti

Datum:
1. maja, 2022
Ura:
7:00 - 17:00
Kategorija Dogodek:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki