Sistem ogrevanja deluje na robu zmogljivosti

VEčER, 14.1.2003:
Primerjave temperatur za ta čas leta tudi na območju Šaleške doline kažejo, da se živo srebro že zelo dolgo ni spustilo tako nizko kot v teh dneh. Temperaturne razmere so razlog, da se preveri sposobnost sistema toplovodnega ogrevanja, vse ugotovitve pa pravijo, da je bil sistem načrtovan in postavljen tako, da je še mogoče obvladovati tako mrzlo zimo. Včeraj ponoči so v Velenju izmerili 13 stopinj pod ničlo, v sosednjem Šoštanju pa kar minus 18 stopinj.


“Tako ekstremno nizkih temperatur že dolgo nismo imeli. Ugotavljamo, da z ogrevanjem kljub temu ni nikakršnih težav, dobili nismo nobenih pripomb in reklamacij. Nihče pa ne more zagotoviti, da se kaj takega ne bo zgodilo. Sistem toplovodnega ogrevanja deluje s polno zmogljivostjo, smo na koničnih obremenitvah, to pomeni porabo 135 megavatov na pragu elektrarne. Razmere so v teh dneh takšne, da mora sistem polno obratovati. V takšni zimi torej lahko preverjamo, česa je zmožen, in ob tem ugotavljamo, da smo v rednem remontu avgusta lani obravnavali prave kritične točke,” je povedal vodja poslovne enote Energetika Komunalnega podjetja Velenje Miran Zager.


Posebnost toplovodnega ogrevanja v Šaleški dolini je, da je ob precejšnjem številu porabnikov v široki potrošnji treba ogrevati tudi velike posebne odjemalce, kot so tovarna Gorenje, Veplas in drugi.


(jok)

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve