VARNO V GORE 2022: MOZIRSKE PLANINE

Tudi letos je šest sosednjih in prijateljskih društev iz Šaleške doline in bližnje okolice izvedlo skupno tradicionalno planinsko akcijo Varno v gore. Ljubitelji planin iz PD Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Škale – Hrastovec, Vinske Gore in tudi Mislinja smo letos obiskali Mozirske planine. Cilji so bili zopet trije glede na težavnost terena. Lahka pot je potekala iz Planinskih Raven preko Boskovca in Medvedjaka do Mozirske koče. Zahtevnejša pot nas je vodila od izvira Ljubije, preko Konečke planine in Javorce do Mozirske koče. Zelo zahtevna pot pa je potekala preko Konjskega vrha in čez Tirske peči preko Medvedjaka do Mozirske koče. Vseh sedemdeset udeležencev je zmoglo vnaprej izbrano pot v lepem poletnem vremenu in vsi smo se zbrali pod gradbiščem novo nastajajoče koče pred začasno postojanko, kjer smo se okrepčali,  razvedrili ob poslušanju domače glasbe v živo dveh mladih fantov ter imeli možnost darovati prostovoljne denarne prispevke za izgradnjo nove koče z nakupom različnih reklamnih majic in spominkov, ki bo nadomestila staro, žal popolnoma pogorelo. Tudi del prijavnine vseh udeležencev je že namenjen za čimprejšnje dokončanje tega zahtevnega projekta. Po uspešno končani akciji, ki jo je letos vodilo naše PD Šoštanj se že veselimo prihodnje, naslednje leto pod okriljem PD Šmartno ob Paki menda nekje v okolici Olševe. 

Zapisal in fotografiral: Borut Zajc

 

0 komentarjev

Komentirajte

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki