TURNOKOLESARSKI TABOR KOBARID

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TURNOKOLESARSKI TABOR KOBARID

18. avgusta, 2022 @ 8:00 - 21. avgusta, 2022 @ 17:00

Skrajni čas je, da se tudi adrenalinski navdušenci turno-kolesarskega odseka odpravijo na raziskovanje razgibanih poti, ki se vijejo med gozdovi in vrhovi Posočja. Pot nas bo na 1. turno-kolesarski tabor vodila v eno izmed najlepših kolesarskih destinacij v Sloveniji, na desni breg smaragdne Soče, v Kobarid. Na stičišče sredozemskega, dinarskega in alpskega sveta.  Razgibana pokrajina z gorskimi potmi in kolovozi ponuja gorskim kolesarjem neomejene možnosti uživanja na kolesu, odlične vzpone z nepozabnimi razgledi ter atraktivne »traile« za kolesarske sladokusce. Kljub temu pa teren od kolesarja zahteva vztrajnost, samostojnost in tehnično obvladovanje kolesa.

ORGANIZATOR: Turnokolesarski odsek PD Šoštanj

VODNIKA: Primož Grudnik, Tomo Drolec

CENA TABORA (nastanitve s polpenzionom, organiziran prevoz, karta v trail centru Robidišče, spominska majica) 295 € in se plača direktno ponudniku storitve.

INFO IN PRIJAVE: Primož Grudnik 031 583 273, Kolesarske ture in adrenalinske aktivnosti bomo časovno prilagajali vremenskim razmeram in željam udeležencev. Vsi izleti imajo v primeru kakršnihkoli težav (slabo vreme…) možnost takojšnjega umika na varno.

PROGRAM:

DAN 1:  ŠOŠTANJ – KOBARID – ROBIDIŠČE (671 m) – lahki traili

Iz Šoštanja se bomo v jutranjih urah odpeljali v smeri Kobarida, kjer bomo na Idrskem nastanjeni v znanem gostišču naslednje štiri dni. S prevozom se bomo odpeljali v smeri »meke« za kolesarje, Robidišča, ki danes navdušuje gorske kolesarje z ročno zgrajenimi progami, ki s svojo kakovostno ponudbo ter čudovito okolico ponujajo raj za gorske kolesarje (»traili« različnih zahtevnosti). Na koncu se bomo s kolesi spustili mimo Napoleonovega mostu in naprej po čudoviti makadamski poti ob reki Nadiži vse do Kobarida.

 

DAN 2: VZPON NA VRH MATAJUR (1.642 M) – tehnično in kondicijsko manj zahtevna kolesarska tura

Po zajtrku bomo pedala zavrteli v smeri vrha Matajur, ki leži na slovensko-italijanski meji, visoko nad Kobaridom ter dolinama Soče in Nadiže. Travnato pobočje Matajurja, s krasnimi stezicami, ki so razpršene na vse strani, ponujajo raj za gorske kolesarje. Kljub privlačnosti pa gre za zahtevno kolesarsko turo s precej vzpona, ki je na koncu poplačan z zabavnimi spusti.

 

DAN 3: VZPON NA STOL (Kobariški) (1.673 M) – tehnično in kondicijsko zahtevna kolesarska tura

Tretji dan bomo po zajtrku odkolesarili zahodno od Kobarida, kjer se bohoti in razteza kolesarsko izjemno zanimiv greben Stola. Uživali bomo ob čudovitih razglednih poti, sonce pa nas zna v tem avgustovskem času precej greti. Po grobem makadamu bomo nabrali precej višinske razlike, fantastični spusti pa nas bodo, kljub nekaterim kratkim strmimi odsekom, kjer bomo nekajkrat morali sestopiti s koles, pustili brez besed in z edinstvenimi spomini. Čaka nas naporna a čudovita gorsko kolesarska tura.

DAN 4: DREŽNICA – PLANINA POD KRNOM – kondicijsko zahtevna kolesarska tura

Za konec naše kolesarske avanture si bomo privoščili pravi posladek gorskega kolesarjenja. Pedala bomo zavihteli na južna pobočja planine pod Krnom. Čakali nas bodo strm vzpon, edinstveni razgledi ter idilična koča na planini Kuhinja ter razgibani spust. Po naporni kolesarski turi se bomo osvežili še v  Soči, nato pa se bomo odpravili nazaj proti domu – Šoštanju.

* ZIP LINE V KANJONU UČJA IN OSTALE ADRENALINSKE AKTIVNOSTI

Ker se bomo ves čas našega turno kolesarskega tabora gibali v precej adrenalinskem okolju, bomo temu slogu, kot pika na i, dodali še avanturo v največjem Zipline parku v Evropi v kanjonu Učja. Obisk le-tega bomo planirali v enem izmed dni, ko bomo enotni, da premoremo še dovolj moči za tovrstno akcijo. Zipline in ostale adrenalinske aktivnosti (možnost raftinga, kanioninga…) niso vključene v ceno tabora. 

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki