TURNO KOLESARJENJE: PO STKP ČEZ POHORJE

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TURNO KOLESARJENJE: PO STKP ČEZ POHORJE

18. junija, 2022 @ 8:00

Datum odhoda: sobota, 18. junij ob 6:00 pred trgovino TUŠ v Šoštanju.

Prijave: do petka 17.6. do 12. ure na telefon 031 583 273 (Primož)

Vodniki: Primož Grudnik, Tomo Drolec

Zahtevnost poti: srednje težka, cca 90 km, cca 1400 m vzpona

Čas aktivne vožnje: 8 ur

Oprema: tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, čelada, rokavice, očala, rezervna majica, hrana in pijača iz nahrbtnika, rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebni dokument.

Opis: V soboto 18. 6. 2022 nas ponovno čaka izvrsten dan na kolesu. Turni kolesarji PD Šoštanj se bomo iz zbirnega mesta v Šoštanju (gasilski dom) z organiziranim prevozom odpeljali do Mariborske koče na Pohorju, prve kontrolne točke STKP, z žigom vred, ki se nahaja v sami koči. Mimo razglednih točk, kjer pogled seže na večji del Štajerske in okoliškega hribovja se bomo najprej po asfaltni podlagi, ki jo bo kaj kmalu zamenjal makadam, vzpeli do sedla, kjer bomo s kolesarjenjem nadaljevali po smučarski povezavi mimo vodnega zajetja in cerkve Sv. Areha do Ruške koče, kjer je druga kontrolna točka z žigom v koči.  

Turno kolesarska pot nas bo vodila mimo samotnih gozdov in divjih predelov Pohorja, kjer bomo predelali precejšnje število višinskih metrov, kljub temu, da na poti ni ne daljših vzponov, ne spustov.  Na Ruški koči si bomo privoščili postanek, nato pa bomo s kolesarjenjem nadaljevali proti smučišču Cojzerica, kjer bomo nagrajeni s čudovitim razgledom proti Kozjaku in dalje proti Avstriji. V nadaljevanju se bomo spustili proti dolini Lobnice-Bajgotu. V kolikor se bomo skupno odločili, si bomo kot popestritev ogledali slap Šumik. 

Naša pot nas bo nato vodila proti Osankarici, kjer nas čaka tretja kontrolna točka z žigom in možnostjo, da si noge pritegnemo s sprehodom do Črnega jezera ter bojišča Pohorskega bataljona na Treh žebljih. Ponovno bomo zavihteli pedala ter s kolesarjenjem nadaljevali po makadamskih stezah v osrčju pohorskih gozdov vse do Koče na Pesku, naše četrte kontrolne točke z žigom. Po zasluženem okrepčilu se bomo spustili proti dolini Radoljne, kjer sledimo oznakam pohorske kolesarske transverzale (oznaka PT) in kmalu bomo prekolesarili do pete kontrolne točke z žigom na Koči Pesnik, kjer se odpre pogled na zahodni del Kozjaka in Golico.  

In končno se bomo vzpeli do najvišje točke našega kolesarjenja in s tem najvišje ležeče koče na Pohorju, Ribniške koče, šeste kontrolne točke z žigom. Od koče bomo v breg kolesarili do najvišje ležeče točke Pohorja, Črni vrh 1.543 m. Ker se bomo na določenih odseki nahajali na mestih, kjer je kolesarjenje prepovedano oz. je dovoljeno samo v določenih primerih, bo potrebno od vodnega zbiralnika naprej peš ob kolesu vse do zgornje postaje vlečnice Pungart na Kopah. Bomo pa na tem delu vsekakor najbolj nagrajeni s prelepimi razgledi, ki segajo do Pece, Uršlje gore in Kamniško Savinjskih Alp. Sledil bo spust do sedme kontrolne točke z žigom na Grmovškovem domu, kjer sledi pavza. V nadaljevanju se po asfaltni cesti spustimo do Mislinje in naprej do Šoštanja, kjer bomo z našim celodnevnim kolesarjenjem zaključili.  

Podrobnosti

Datum:
18. junija, 2022
Ura:
8:00
Kategorija Dogodek:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki