TRUPEJEVO POLDNE (1931 m)

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TRUPEJEVO POLDNE (1931 m)

21. avgusta, 2022 @ 5:30 - 17:00

Datum odhoda: 21. 8. 2022, Avtobusna postaja Šoštanj ob 5.30

Vodniki: Vlado Stropnik, Jure Grudnik, Roman Branc

Zahtevnost poti: zahtevna pot

Čas hoje: 6–7 ur

Oprema: pohodniška, pohodne palice

Prevoz in cena: Prevoz z avtomobili, cena po dogovoru

Prijave: Do petka, 19.8.2022 na 031 392 146 (Vlado)

Opis: Omenjena gora leži v zahodnem grebenu Karavank. Nanjo je bila v preteklih letih dvakrat razpisana planinska tura, ampak je vedno zaradi nesrečnih naključij odpadla. Po ponovnem ogledu področja smo prišli do zaključka, da je vredno poskusiti še v tretje. Izhodišče naše ture je vas Srednji Vrh nad Gozdom Martuljkom. Do tu bi se pripeljali z lastnim prevozom, ker je cesta iz doline za avtobuse zaprta. Pešpot v nadaljevanu vodi severno od omenjenega kraja po soteski potoka Jerman. V svojem gornjem delu, že neposredno pod južnimi pobočji naše ciljne gore, se pot preusmeri proti vzhodu po idilični visokogorski dolinici, imenovani Železnica. Bog ve, zakaj? Od zatrepa omenjene doline do vrha je še pol ure zmernega vzpona. Na vrhu, kjer je bolj malo prostora, stoji umetniško izdelan križ z napisanim slovenskim in avstrijskim imenom gore. Občudujemo pa lahko tudi zelo lep razgled na koroško mesto Beljak in Ziljsko dolino in seveda na venec Martuljških gora na južni strani. Nadaljevali bomo zahodno po državni meji do pašne Blekove planine, kjer stoji prav lepa pastirka koča, verjetno v lasti Avstrijcev. Po krajšem počitku krenemo južno po travniku navzdol in ponovno v Železnici sklenemo krog. Vračamo se seveda v smeri prihoda po soteski potoka Jerman do našega izhodišča v Srednjem Vrhu. Pot ni označena. Tura je zelo lepa in drugačna, zato pričakujemo vašo udeležbo. Pot je v večjem delu lahka, na krajših odsekih malo zahtevnejša.

Podrobnosti

Datum:
21. avgusta, 2022
Ura:
5:30 - 17:00
Kategorija Dogodek:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki