49. mala Napotnikova kiparska kolonija

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

49. mala Napotnikova kiparska kolonija

1. novembra, 2022 - 30. novembra, 2022

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje je na pragu jeseni pripravila 49. Malo Napotnikovo kiparsko kolonijo. Z njo ohranjajo spomin na akademskega kiparja Ivana Napotnika, vsako leto pa z najboljšimi deli obogatijo tudi stalno zbirko, ki je na ogled v Vili Rožle. Mladi kiparji so ustvarjali vsak na svoji šoli, na koncu pa je strokovna komisija 14. oktobra 2022 v Vili Rožle opravila izbor treh najboljših del. Na letošnji kiparski koloniji je sodelovalo kar 36 učencev sedmih osnovnih šol iz Šaleške doline ter osem dijakov Gimnazije Velenje – likovna smer, ki jih je pri delu vodilo devet mentorjev. 

Na razstavi v Mestni knjižnici Šoštanj vam v ogled ponujamo vseh 20 letos ustvarjenih lesenih kipov in skulptur.  Mladi kiparji so ustvarjali na prosto temo, pozivu, da letošnje delo povežejo s Kajuhovim letom, pa sta se odzvali dve šoli.

Podrobnosti

Začetek:
1. novembra, 2022
Zaključek:
30. novembra, 2022
Kategorija Dogodek:

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zasebne nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitce za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke:

Zavrni vse piškotke
Dovoli vse piškotki