Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.06 - 30.06.2019
Izposojna razstava
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
24.06.2019 ob 18:00 uri
Dan državnosti z ansamblom Banovšek in Čaga Boysi
24.06.2019 ob 19:30 uri
Slavnostna prireditev ob dnevu državnosti in krajevnem prazniku
24.06.2019 ob 20:00 uri
Jajčerija pod Jazbeškim kozolcem

 Športne prireditve
22.06 - 23.06.2019
[planinstvo] Planinski izlet v Krške Alpe (Avstrija)
25.06.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Ravenski planinski poti (710m)
27.06 - 30.06.2019
[planinstvo] 13. družinski planinski tabor
06.07.2019
[planinstvo] Skupna akcija šaleških PD - Storžič (2132m) - tri ture različnih težavnosti
20.07 - 21.07.2019
[planinstvo] Planinska tura Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

V noči iz torka na sredo kar trije vlomi v Šoštanju
14.04.2005 PU Celje Tiskovni predst., 1447 ogledov, 0 komentarjev 
V noči na sredo je namreč do sedaj neznani storilec na Trgu bratov Mravljak v Šoštanju vlomil v prostore tamkajšnjega kluba in iz ....
 

POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE ZA ČETRTEK, DNE 14.04.2005

Preden vas seznanim z varnostno pomembnimi dogodki, ki so se v zadnjih 24 urah zgodili na območju Policijske uprave Celje, mi dovolite, da se zahvalim vsem tistim, ki ste nas včeraj poklicali na odprti telefon in posredovali vaše pobude in vprašanja. Prav tako mi dovolite, da vas že danes povabim k sodelovanju v naslednjem mesecu.

Pa v nadaljevanju poglejmo nekaj statističnih podatkov, ki so jih policisti zabeležili preko včerajšnjega dne. Na področju prometne varnosti so opravili ogled kraja 15 prometnih nesreč. V treh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami se je en udeleženec huje, trije pa lažje poškodovali. V eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami, o kateri so policiste obvestili ob 20.34 uri, je vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,82 promila. Policisti bodo za voznika zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola podali obdolžilni predlog. V preostalih 14 prometnih nesrečah je na vozilih nastala le večja ali manjša materialna škoda.

Prometno nesrečo s hujšimi poškodbami so policisti obravnavali včeraj ob 13.15 uri na glavni cesti I. reda izven naselja Hotemež, to je na območju UE Laško.  30 - letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti I. reda iz smeri Radeč proti Vrhovem. Ko je izven naselja Hotemež, na mokrem in spolzkem vozišču pripeljal po klancu navzgor, v oster desni nepregledni ovinek, je izgubil oblast nad vozilom, nakar je začel drseti v levo na nasprotno smerno vozišče. Po njem je v tem času iz nasprotne smeri pripeljal 50 - letni voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja v katerem se je 50 - letnik huje poškodoval, voznik v drugem vozilu pa lažje.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti zbirali obvestila za 24 kaznivih dejanj. Prevladovali so vlomi v 7 in tatvine v 5 primerih. Policisti so zbirali obvestila še za kaznivo goljufije in v 11 primerih za preostala kazniva dejanja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti posredovali v 6 primerih.

Celjske policiste so včeraj obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Prežihovi ulici v Celju. Pri ogledu so ugotovili, da je storilec od sobote do torka lastnici iz notranjosti odtujil prstan, vreden 40.000 tolarjev.

Nadalje so opravili ogled kraja vloma v kovinski zabojnik postavljen na Trgu celjskih knezov v Celju. V tem primeru je lastnik iz notranjosti pogrešal tri večje pištole za kompresor in dva električna podaljška, vse skupaj vredno 500.000 tolarjev.

Za kazniva dejanja vlomov so včeraj zbirali obvestila tudi velenjski policisti. V noči na sredo je namreč do sedaj neznani storilec na Trgu bratov Mravljak v Šoštanju vlomil v prostore tamkajšnjega kluba in iz notranjosti odtujil cigarete in menjalni denar. Materialna škoda je ocenjena na približno 50.000 tolarjev.

V isti noči je storilec na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju vlomil v tovorni avtomobil, iz katerega je odtujil nekaj gotovine in različnih ostalih predmetov last oškodovanca (usnjena jakna, nogavice, brivski aparat, mobilni telefon, svetilka, športna in toaletna torba)  in mu povzročil za 130.000 tolarjev škode.

Velenjske policiste so včeraj obvestili še o vlomu v frizerski salon v Tekavčevi ulici v Šoštanju. V tem primeru je lastnica iz notranjosti objekta pogrešala 15.000 tolarjev gotovine.

Danes ponoči nekaj po 01.00 uri je storilec vlomil tudi v gostinski objekt na Šmarski cesti v Velenju. Policisti so skupaj s prijaviteljem ugotovili, da je storilec iz notranjosti odtujil cigarete, alkoholne pijače in nekaj gotovine in lastniku povzročil za 100.000 tolarjev škode. 

Spoštovani.
Kolesarji so poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Zato naj ne bo odveč, da to skupino udeležencev v cestnem prometu opozorim, da morajo s kolesom voziti po kolesarski stezi in kolesarskem pasu. Če tega ni, pa ob desnem robu vozišča. Še posebej morajo biti previdni na vozila, ki jih dohitevajo in prehitevajo. Da so opazni, morajo uporabljati luči, odsevnike in po možnosti svetla oblačila. Prtljago naj vozijo v zato namenjeni košarici ali pritrjeno na prtljažniku. Za vožnjo s kolesom naj uporabljajo čelado. Vsekakor pa naj velja pravilo, da naj bo vožnja k kolesom zdrava, aktivna, prijetja, a varna. 

S spoštovanjem

Zoran Gradišnik
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE CELJE 


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (17.06.)
 
17.06.1978  Zgodilo se je ... 17. rožnika leta 1978
17. junija leta 1978 so v Šoštanju prvič pripravili prireditev, ki so jo poimenovali »Šoštanjska noč«.
 
 
17.06.1965  Zgodilo se je … 17. rožnika leta 1965
Iz Šaleškega rudarja, ki je izšel na današnji dan leta 1965, smo izbrskali novico z naslovom "Dan športa":
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -