Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.04 - 30.04.2019
Mojca Kumerdej, razstava
01.04 - 30.04.2019
Urška Sotler: Pravljični svet Urškinega raja, razstava
18.04 - 18.04.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
18.04.2019 ob 10:00 uri
Kako izdelati knjigo?
18.04.2019 ob 17:00 uri
Pravljična joga

 Športne prireditve
29.04 - 29.04.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
01.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Šteharnikov vrh 1018m
11.05.2019
[planinstvo] Čistilna akcija na Smrekovcu
18.05 - 19.05.2019
[planinstvo] Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT)
25.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Kriško goro (1471m) in Tolsti vrh (1715m)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Proslava ob dnevu gasilca
07.05.2013 Tjaša Rehar, 560 ogledov, 0 komentarjev 

V intervenciji v gozdnem požaru v Avstraliji pred petnajstimi leti je pet gasilcev izgubilo življenja. V spomin na ta dogodek so 4. maj razglasili za mednarodni dan gasilstva. Ta dan se trenutno dejavnim gasilcem, pa tudi tistim, ki so se udejstvovali v preteklosti, lahko širša javnost zahvali za njihove izjemne prispevke skupnosti.

 

Gasilska zveza Šaleške doline, ki združuje trinajst prostovoljnih društev in eno prostovoljno industrijsko gasilsko društvo, vsako leto pripravi slovesnost, na kateri podeli priznanja in odlikovanja posameznikom in društvom, ki imajo zasluge pri delu na področju operative, vzgoje, usposabljanja in za druge dejavnosti v gasilski organizaciji na področju požarnega varstva, pri reševanju ob naravnih nesrečah in reševanju ljudi in premoženja.

Na sobotni slovesnosti v Kulturnem domu Šoštanj, ki sta jo pripravila Gasilska zveza Šaleške doline in Občina Šoštanj, je zbrane pozdravil predsednik Gasilske zveze Šaleške doline Jože Drobež. Kakih dvesto gasilcev v dvorani sta nagovorila tudi Janez Groboljšek, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije, in Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Oba sta poudarila, kako pomembno je gasilstvo za našo državo.

Slavnostni govornik Darko Menih, župan Občine Šoštanj, se je v svojem nagovoru zahvalil gasilcem za vso dosedanje delo, izpostavil je njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati sočloveku. Obenem se je župan zahvalil tudi štirim podjetjem, ki so po poplavah novembra lani za štiri šoštanjska gasilska društva kupila potopne črpalke, in sicer Premogovniku Velenje, d. d., Termoelektrarni Šoštanj, d. o. o., Esotechu, d. d., in podjetju Krevzel instalacije, d. o. o..

Na prireditvi so podelili 44 priznanj, in sicer gasilska odlikovanja tretje, druge in prve stopnje, gasilske plamenice tretje, druge in prve stopnje ter posebna priznanja. Odlikovanje za hrabrost je prejel Anton Spital, PGD Gaberke, ki je v poplavah lani novembra na kocko postavil tudi svoje življenje pri evakuaciji družine. Odlikovanje za posebne zasluge sta prejela Franc Kumar, PGD Šmartno ob Paki, in Boris Lambizer, PGD Lokovica, za dolgoletno in požrtvovalno delo na številnih področjih gasilstva v svojih društvih in tudi širše.

Plaketo Gasilske zveze Slovenije pa je prejel Darko Menih. »Župan občine Šoštanj, g. Darko Menih, se zaveda, kaj pomeni gasilstvo v občini in kaj je temeljna človekova vrednota - pripravljenost pomagati sočloveku v stiski, zato gasilci iz vseh štirih društev Občinskega poveljstva občine Šoštanj menimo, da si zasluži posebno gasilsko priznanje,« so med drugim v obrazložitev zapisali predlagatelji.

Župan, ki je bil ob prejetem priznanju izjemno presenečen, se je zanj zahvalil in poudaril, da to ni le njegovo priznanje temveč tudi priznanje občinske uprave, svetnikov, Gasilske zveze Šaleške doline in priznanje vseh gasilcev vseh štirih gasilskih društev v občini. Obenem je župan obljubil, da bo tudi v prihodnje skupaj s sodelavci podpiral to najbolj množično slovensko prostovoljno udejstvovanje.

Za glasbeni oddih na prireditvi so poskrbeli učenci Glasbene šole Goličnik pod vodstvom Robija Goličnika in člani Mešanega pevskega zbora Skorno pod vodstvom Vesne Pirečnik.

V preddverju Kulturnega doma sta se s priložnostnima razstavama predstavila PGD Šmartno ob Paki, ki letos praznuje 110. obletnico, in PGD Šalek, ki letos praznuje 80. obletnico delovanja. 


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -