Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
  Trenutno ni prireditev...

 Športne prireditve
26.08 - 26.08.2017
[planinstvo] Mrzla gora 2203 m (zelo zahtevno) in Ledinski vrh 2108 m (lahko) - 2 skupini
28.08 - 31.08.2017
[košarka] Poletni košarkarski tabor ŠOŠTANJ 2017
28.08 - 28.08.2017
[bridge] Redni tedenski bridge turnir

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Toplica - center za zdravljenje živali
Muzej usnjarstva Šoštanj
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Osrednja proslava ob dnevu zmage v Topolšici
14.05.2012 Tjaša Rehar, 989 ogledov, 0 komentarjev 

V Topolšici 9. maja vsako leto praznujejo kar trojni praznik: dan zmage, dan Evrope in krajevni praznik. V počastitev praznikov je Krajevna skupnost Topolšica v sodelovanju s krajevnimi društvi pripravila številne prireditve. V sredo, prav na praznik, so predstavniki Območnega združenja za vrednote NOB položili ikebano pred pomnik žrtvam, Turistično društvo Topolšica pa je organiziralo ogled komedije v treh dejanjih skupine Zimzelen s Prevalj Čenče.

 

V soboto dopoldan so pripravili celo vrsto športnih tekmovanj, osrednja proslava pa je bila ob 19. uri pod šotorom v parku Naravnega zdravilišča Topolšica. Prireditev se je pričela s polaganjem vencev k spomeniku žrtvam fašizma, nato pa je zbrane uvodoma pozdravil župan Občine Šoštanj, tudi sam krajan Topolšice, Darko Menih, ki je med drugim povedal: »9. maj je pomemben praznik za Topolšico, Slovenijo in Evropo. Ni pa prav, da se ob teh praznikih o Topolšici ne sliši nič ali zgolj obrobno.  Vrsto let smo si vsi v tej dolini prizadevali, da bi se ta proslava dvignila na državni nivo, a ni uspelo. Vendar mi še ne bomo odnehali.« Vsem sokrajanom je nato želel prijetno praznovanje in jim čestital ob vseh treh praznikih ter se zahvalil organizatorjem prireditve - Krajevni skupnosti Topolšica.

Kot vsako leto je zbrane pozdravil tudi Bojan Konitč, predsednik Območnega združenja borcev za vrednote NOB Velenje, ki se je med drugim poklonil spominu na generala Ivana Dolničarja. Osrednji govornik na prireditvi pa je bil minister za obrambo Aleš Hojs, ki je v svojem govoru izpostavil, da smo bili Slovenci del antinacistične in antifašistične koalicije, ki je izborila mir v Evropi. Zato je 9. maj pomemben dan za svetovni mir. Tega dne je bil prav v Topolšici pred 67 leti podpisan akt kapitulacije nemške vojske v jugovzhodni Evropi, kar je pomenilo formalni konec druge svetovne vojne v takratni Jugoslaviji in celotni Jugovzhodni Evropi. Po mnenju ministra smo se Slovenci v zgodovini vedno postavili na pravo stran, tako v drugi svetovni vojni, ko so bili slovenski partizani del zahodne antifašistične koalicije, kot tudi v času osamosvojitve Slovenije, ko smo se postavili na stran domovine, vrednot in samostojnosti.  

Kulturni program so oblikovali člani Pihalnega orkestra Zarja Šoštanja, moškega pevskega zbora KUD Ravne, učenci podružnične Osnovne šole Topolšica, kvartet Topolšica in mažoretke. Obiskovalci so se tudi letos okrepčali z brezplačnim golažem, za gostinsko ponudbo so poskrbele Terme Topolšica, za zabavo do poznih jutranjih ur pa Tapravi faloti. 


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (22.08.)
 
22.08.1956  Zgodilo se je … 22. velikega srpana 1956
22. avgusta leta 1956 je skupščina Občinskega ljudskega odbora Šoštanj izglasovala ustanovitev nižje državne glasbene šole Velenje, ki je pred tem tri leta delovala v okviru velenjske Svobode.
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -