Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.06 - 30.06.2018
Velenje – javna plastika
01.06 - 30.06.2018
Razstava izdelkov projekta »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino« 2018
01.06 - 30.06.2018
Se prideš igrat?
18.06 - 31.08.2018
Poletno branje
19.06.2018 ob 19:00 uri
Iz delavnice JSKD

 Športne prireditve
19.06 - 23.06.2018
[nogomet] Nogometni kamp za otroke, stare 5-15 let,
25.06.2018
[planinstvo] Pohod po Ravenski planinski poti
25.06.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
07.07.2018
[planinstvo] Skupna akcija šaleških PD
21.07 - 22.07.2018
[planinstvo] ITA: Wilde Kreuzspitze 3135 m

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Muzej usnjarstva Šoštanj
Toplica - center za zdravljenje živali
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Praznik dela na Forhteneku
07.05.2012 Tjaša Rehar, 1141 ogledov, 0 komentarjev 

Osrednje praznovanje praznika dela je bilo v občini Šoštanj na Forhteneku. Prvomajsko druženje so na prireditvenem prostoru na Pristavi pripravili že dvajsetič. Prišli so prebivalci iz vseh krajev šoštanjske občine, večina peš, nekateri z avtomobili, tretji s kolesi… Kljub težkemu položaju, v katerem so danes delavci, so bili ljudje dobro razpoloženi.

 

Slavnostni govornik je bil župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki je med drugim povedal: »Leta 1886 so se delavci borili za osemurni delovnik, danes se delavci borijo, da bi lahko delali. Upam, verjamem, da bosta obe strani, tako sindikati kot vlada, našli  skupni jezik, da bo prevladal razum in pripravljenost za sodelovanje ter strpno dogovarjanje za naš boljši jutri.

Nikoli ne smemo obupati, ampak vedno upati in verjeti, da bomo s skupnimi močmi izšli iz te gospodarske krize. Vsi se moramo zavedati, da brez odrekanja prav vseh Slovencev, ne bo šlo. Če želimo, da bomo mi in naši otroci živeli boljše in lepše, je potrebno veliko medgeneracijske solidarnosti, ozavestiti delodajalce,  da dober delavec ni nikoli preplačan, nujno je potrebno ustaviti vsako bohotenje javne uprave, stopiti bo treba na prste raznoraznim menedžerjem, ki so uspeli z divjo privatizacijo v tem kratkem času samostojne Slovenije uničiti nekoč uspešna podjetja. Dobri direktorji bi morali skrbeti za nova delovna mesta, za blagostanje tistih, ki v podjetju ustvarjajo, tako pa so skrbeli samo za to, da so podjetja v najkrajšem času izčrpali in prikazovali milijonske izgube, sami pa so z nagrabljenim denarjem ustanavljali  nova in nova namišljena podjetja, denar pa je izginjal neznano kam.«

Župan se je v nadaljevanju dotaknil tudi številni podjetij, ki so propadla in vplivala na življenje prebivalcev Šaleške doline, in tudi na težave, povezane z izgradnjo bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj in posledično s Premogovnikom Velenje. »Vse te okoliščine so posledično vplivale tudi na manjši občinski proračun. V občini imamo kar 12,5% brezposelnih občanov, socialne stiske so vedno večje, občinska sredstva pa vedno manjša. Zaradi prepočasnega razvoja v preteklosti, bi šoštanjska občina potrebovala še veliko dodatnih sredstev, da bi nadoknadila zamujeno. Kakor se posameznik ne more zadolževati v nedogled, tako se ne more občina in tudi ne država. Časi neskončnega najemanja kreditov so mimo. To pa pomeni, da bomo morali biti strpni, saj bomo lahko delali samo v zmožnostih občinskega proračuna,« je dejal župan. Ob koncu je pohvalil pridnost Slovencev, ki se vidi na vsakem koraku, se zahvalil organizatorjem, obiskovalcem pa je zaželel prijetno druženje na Forhteneku.

Jože Miklavžina, predsednik Turističnega društva Pristava je pozdravil vse prisotne in se zahvalil vsem sponzorjem. Prijetno druženje na Forhteneku je vsem prisotnim zaželel tudi predsednik Krajevne skupnosti Ravne Jože Sovič.

Vsi obiskovalci so se lahko okrepčali z odličnim golažem, ki ga je podarila Občina Šoštanj, za ples, zabavo in sproščeno druženje je poskrbel ansambel Roka Žlindre, predstavili pa so se tudi člani folklorne skupine Trlice.

Prvomajsko druženje na Pristavi je letos prvič potekalo pod šotorom, ki ga je v lanskem letu kupila Občina Šoštanj.  


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (19.06.)
 
19.06.1960  Zgodilo se je … 19. rožnika leta 1960
19. junija leta 1960 je v Šoštanju umrl kipar Ivan Napotnik, doma iz Zavodenj pri Šoštanju. Napotnik, ki še danes velja za enega najboljših slovenskih kiparjev, je oblikoval kamen, bron, mavec in predvsem les. Najštevilnejši Napotnikovi kipi so ženske fig
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -