Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.02 - 28.02.2019
Kajuhovo dopisovanje z njegovo ljubeznijo Silvo Ponikvar
28.02.2019 ob 17:00 uri
Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom tapkom
28.02.2019 ob 18:00 uri
Klepet pod Pustim gradom
28.02.2019 ob 18:00 uri
Pustovanje pri Mayerjevih
02.03.2019 ob 15:00 uri
66. mednarodni karneval Pust šoštanjski

 Športne prireditve
24.02 - 24.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Gaberški poti
01.03.2019 ob 18:00 uri
[planinstvo] Občni zbor PD Šoštanj
06.03.2019 ob 19:00 uri
[planinstvo] Planinski večer - potopisno predavanje
09.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet Cerje (343m) - Trstelj (643 m)
23.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet z naravovarstveno vsebino

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Dan državnosti
27.06.2011 Tjaša Rehar, 988 ogledov, 0 komentarjev 

Osrednjo občinsko slovesnost ob dnevu državnosti, 25. juniju, vsako leto pripravijo pripravi Turistično društvo Skorno. Letos so prireditev vključili v okvir praznovanj ob 100. obletnici mesta Šoštanj, zato je slovesnost potekala namesto na prireditvenem prostoru v Skornem pod šotorom na Trgu svobode v Šoštanju.

 

Pripravili so simpatično proslavo, v kateri so sodelovali pevci zbora iz Skornega,  big band Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega, oddelek Šoštanj, pod vodstvom Janija Šuligoja in Pihalni orkester Zarja pod vodstvom Mirana Šumečnika.

Zbrane je pozdravil predsednik Turističnega društva Skorno Matej Skornšek, osrednji govornik na prireditvi pa je bil župan Občine Šoštanj in poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Darko Menih: »21. stoletje je v znamenju bliskovitega tehnološkega razvoja, razvoja človeškega uma in duha. Prav gotovo srednjeveško izkoriščanje človeka na račun bogatenja posameznikov nima več mesta v našem prostoru. Ko pride tujec v našo Slovenijo, se zaveda lepote naših krajev, prijaznosti ljudi in urejenega okolja, nekateri pa so še kar naprej nezadovoljni: iščejo najmanjše napake in so neučakani. Prepričan sem, da so poštenost, strpnost in konstruktiven dialog edina možnost za rešitev naše prihodnosti.« Nadalje je župan še poudaril, da je bila slovenska osamosvojitev je pomemben politični in zgodovinski dogodek, da je bil to čas poln domovinskih čustev, slovenske enotnosti in pripravljenosti na žrtve, tako kot tudi v času druge svetovne vojne. »Na občini Šoštanj spoštujemo vrednote obeh vojn in zgledno skrbimo za spominska obeležja,« je dejal župan, ki je še povedal, da v Kajuhovem parku po novem stoji tudi pomnik na slovensko osamosvojitev.

V nadaljevanju so zbrane pozdravili še Leon Stropnik, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, Aleksander Cvar, predsednik veteranskega društva Sever za celjsko območje in Bojan Voh, predstavnik zveze borcev za vrednote NOB.

Skupaj s predstavniki TD Skorno so nato še položili cvetje k obeležju NOB-ja na Trgu svobode v Šoštanju in obeležju vojne za Slovenijo v Kajuhovem parku.

Svojo prireditev so imeli tudi v Zavodnju, kjer dan državnosti vsako leto simbolno obeležijo z zalivanjem lipe. Domačini pripravijo kulturni program, pozdravil pa jih je tudi župan in poslanec Darko Menih.

Tudi v Ravnah vsako leto ob lipi pripravijo slovesnost ob dnevu državnosti, ki jo povežejo tudi s krajevnim praznikom, ki ga praznujejo prav 25. junija. Svečanost ob lipi so opravili 24. junija, na prazničen dan pa so se odpravili na pohod po ravenski poti, ki se začne in konča pri REKS-u, vmes pa so na kmetiji pri Abidniku pripravili kulturni program, zbrane pa je pozdravil, letos se je pohoda udeležilo 300 ljudi, tudi župan in poslanec Darko Menih.  


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (23.02.)
 
23.02.1996  Zgodilo se je ... 23. svečana 1996
23. februarja leta 1996 so v muzeju na Velenjskem gradu predstavili zbornik raziskovalnega tabora Bele Vode 95, ki ga je izdal inštitut za ekološke raziskave ERICo Velenje;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -