Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.02 - 28.02.2019
Kajuhovo dopisovanje z njegovo ljubeznijo Silvo Ponikvar
28.02.2019 ob 17:00 uri
Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom tapkom
28.02.2019 ob 18:00 uri
Klepet pod Pustim gradom
28.02.2019 ob 18:00 uri
Pustovanje pri Mayerjevih
02.03.2019 ob 15:00 uri
66. mednarodni karneval Pust šoštanjski

 Športne prireditve
24.02 - 24.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Gaberški poti
01.03.2019 ob 18:00 uri
[planinstvo] Občni zbor PD Šoštanj
06.03.2019 ob 19:00 uri
[planinstvo] Planinski večer - potopisno predavanje
09.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet Cerje (343m) - Trstelj (643 m)
23.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet z naravovarstveno vsebino

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

1. občni zbor veteranov vojne za Slovenijo občine Šoštanj
03.06.2011 Leon Stropnik, 975 ogledov, 0 komentarjev 

Zadnji petek v mesecu maju so se člani novoustanovljenega Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj zbrali na 1. občnem zboru, ki je potekal v prostorih Termoelektrarne Šoštanj.

 

Zbor je vodil predsedujoči Peter Vidmar, osrednje poročilo pa je pripravil predsednik veteranskega združenja Šoštanj Leon Stropnik. Med drugim je poročal, da je bilo ob ustanovitvi veteranskega združenja 17. septembra 2010   včlanjenih 128 članov, zdaj pa je članstvo naraslo že na 161 članov.

Poleg vseh poročil je bil za leto 2011 poudarek na obeležitvi 20. obletnice vojne za Slovenijo. Tako bo  občina Šoštanj   družno z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  in Združenjem Sever za celjsko območje - odborom Velenje v okviru praznovanj 20. obletnice vojne za Slovenijo odkrila v Kajuhovem parku na predvečer dneva državnosti v petek, 24. junija, osrednji  občinski spomenik osamosvojitveni vojni za Slovenijo 1990-1991. Obujeno bo dogajanje med pripravami na osamosvojitev in vojno za ohranitev samostojnosti in neodvisnosti Slovenije - vse povzeto na simbolnem protitankovskem tetraedru, ki je eden od simbolov vojaške obrambe na poti v slovensko samostojnost.

Na domačiji Žohar nad Zavodnjami bodo 28. junija  sodelovali na srečanju  predstavnikov 15. helikopterskega bataljona  iz Cerkelj ob Krki in dobitniki znaka Golte 91, katerega pokrovitelj bo občina Šoštanj. Obudili bodo pogumno dejanje, ko sta se pred 20 leti pilot Jože Kalan in tehnik-letalec Bogomir Šuštar odzvala klicu domovine in že drugi dan vojne za Slovenijo  iz JLA prebegnila na stran naše Teritorialne obrambe. Zbor je bil seznanjen tudi z nadaljevanjem projekta ureditve in odprtja spominske sobe v Domu veteranov Bele Vode ter razvitju društvenega prapora. Te aktivnosti bodo šoštanjski veterani  izvedli v drugi polovici leta. Ker  ni bila izdana še nobena  publikacija, ki bi govorila o osamosvojitvenih dogodkih na območju Šaleške doline  v času osamosvajanja Republike Slovenije, so se na zboru odločili, da se pristopi k pisanju Zbornika. Preko sredstev javnega informiranja, spletne strani in z obvestili  bodo  animirali članstvo in ostalo javnost za zbiranje in hranjenje slikovnega in tiskovnega gradiva  o pripravah in poteku vojne na območju Šaleške doline. K pisanju spominov bodo pozvali  veterane iz vrst TO,  pa tudi druge, ki so imeli  v času osamosvajanja vidne vloge.

Člani OZVVS Šoštanj so jasno in glasno izrazili tudi nezadovoljstvo nad Zvezo veteranov, ki jih na glavnem zboru v Celju 2. aprila letos  ni sprejela v članstvo Zveze veteranov. Krovna veteranska organizacija je pokazala, da trenutno ni sposobna sprejemati novih izzivov in da postaja organizacija, v kateri bodo le privilegirani imeli besedo. Povsem nepotrebno je takšno razdvajanje, saj navsezadnje vsi veterani delamo za isto stvar, je bilo slišati po zboru med vrsticami nekaterih, ki so opozorili, da bi lahko zbor kolege iz novega OZVVS Šoštanj brez zadržkov sprejel v članstvo zveze. A odločila je volilna matematika in štetje glasov je za malo nagnilo jeziček na tehtnici v prid nasprotnikom sprejetja Šoštanjčanov v zvezo. Zadeva s tem  ni končana. Na Zvezo veteranov vojne za Slovenijo so zato naslovili protesno pismo in pritožbo, na odgovor pa še čakajo.  Po uradnem delu so čas posvetili druženju in obujanju spominov  ter se dotaknili tudi aktualnih problemov. Razšli so se s prijetnimi občutki dobrega sodelovanja in pripadnosti.  

 

OZVVS Šoštanj 


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (23.02.)
 
23.02.1996  Zgodilo se je ... 23. svečana 1996
23. februarja leta 1996 so v muzeju na Velenjskem gradu predstavili zbornik raziskovalnega tabora Bele Vode 95, ki ga je izdal inštitut za ekološke raziskave ERICo Velenje;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -