Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
20.04 - 31.12.2018
70 let Košarkarskega kluba Elektra
01.05 - 31.05.2018
Razstava Neža Maurer
01.05 - 31.05.2018
Razstava: Pomlad se prebuja
01.05 - 31.05.2018
Razstava: Pomladna pravljica
29.05 - 29.05.2018
Izboljšajmo uporabo mobilnih telefonov

 Športne prireditve
27.05 - 27.05.2018
[planinstvo] Kriška gora in Tolsti vrh (1715 m)
28.05 - 28.05.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki
28.05.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
10.06.2018
[planinstvo] Kamniški Dedec (1583 m)
25.06.2018
[planinstvo] Pohod po Ravenski planinski poti

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Muzej usnjarstva Šoštanj
Toplica - center za zdravljenje živali
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Huda prometna nesreča na Kajuhovi cesti v Šoštanju
28.04.2008 PU Celje Tiskovni predst., 2822 ogledov, 0 komentarjev 
Prometna nesreča se je zgodila ob 10.00 uri na Cankarjevi cesti v Šoštanju. 24-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po dovozni cesti iz smeri stanovanjskega bloka proti Cankarjevi cesti. Ko je pripeljal do križišča, je ...
 
POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE

Za nami je lep in sončen vikend, temu primerno pa je bilo tudi število dogodkov, ki so jih obravnavali naši policisti. Predvsem je izstopala nedelja, saj so se v nedeljo zgodile kar tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami.

Prva se je zgodila ob 10.00 uri na Cankarjevi cesti v Šoštanju. 24-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po dovozni cesti iz smeri stanovanjskega bloka proti Cankarjevi cesti. Ko je pripeljal do križišča, je zavil v desno na Cankarjevo cesto in pri tem izsilil prednost 61- letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Kajuhove ceste. V trčenju se je voznik motornega kolesa hudo telesno poškodoval.

Druga prometna nesreča s hudo telesno poškodbo se je zgodila v Velenju ob 11.38 uri na glavni cesti izven naselja Paka pri Velenju. 27-letni voznik motornega kolesa je vozil po glavni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Velenju. Izven naselja Paka pri Velenju je v desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v nasproti vozeč osebni avto, ki ga je vozil 30 letni voznik. V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval.

Tretja huda prometna nesreče se je zgodila ob 12.48 uri na regionalni cesti izven naselja Žalec. 51-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po regionalni cesti iz smeri Petrovč proti Šempetru. Pri odcepu za bencinski servis je z vozilom zapeljala na prometni pas za zavijanje levo in pričela zavijati levo. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 17 letni voznik motornega kolesa, ki se je trčenju z voznico skušal izogniti tako, da je zavil v desno, pri tem pa je s spodnjim desnim delom motorja trčil v robnik in padel po vozišču. Pri trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval.

In kaj se je dogajalo na področju kriminalitete. V noči na petek je neznanec pristopil do tovornega vozila parkiranega ob avtocesti v smeri Maribora, ter s tovornega prostora ukradel večjo količino moške in ženske obutve, ter ženskih torbic, s čimer je lastnika s Slovaške oškodoval za 6200 evrov.

V noči na nedeljo je bilo v Spodnjem Grušovju vlomljeno v samopostrežno trgovino in pripadajoče prostore. Neznanec je v notranjosti našel in odtujil preko 4.000 evrov denarja. Skupaj s škodo, ki jo je povzročil z vlamljanjem, je tako lastnika oškodoval za okoli 5000 evrov. V isti noči je bilo vlomljeno tudi v trgovino v Spodnjem Grušovju. Nepridiprav je notranjosti napadel dve kovinski blagajni, ter odtujil dnevni izkupiček.

Tudi gasilska vozila, s katerimi gasilci rešujejo življenja in premoženje ljudi pred nepridipravi niso več varna. Zaenkrat še neznani objestnež se je v noči na nedeljo znesel nad gasilskim vozilom parkiranim pred gasilskim domom na Gomilskem. Na vozilu je razbil vetrobransko steklo in stekla na vzvratnih ogledalih ter zlomil brisalce in s tem gasilsko društvo oškodoval za okoli 1000 €.

Poglejmo še statistiko. V času vikenda se je zgodilo 31 prometnih nesreč, tri so se končale s hudimi dve pa z lažjimi poškodbami. Policisti so obravnavali 37 kaznivih dejanj, od tega 12 vlomov in 16 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so policisti morali posredovati petintridesetkrat, od tega 22 krat na javnem kraju in 13 krat v zasebnih prostorih.

To bi bilo za danes vse, želim vam lep in uspešen začetek novega delovnega tedna, ki pa bo zaradi prihajajočih praznikov nekoliko krajši kot sicer. Pa srečno.
Po pooblastilu direktorja policijske uprave

Božidar PEZDEVŠEK
VODJA OPERATIVNO KOMUNIKACIJSKEGA CENTRA


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (26.05.)
 
26.05.2000  Zgodilo se je ... 26. velikega travna 2000
26. maja leta 2000 so v šoštanjski Mestni galeriji odprli razstavo panjskih končnic iz zbirke Šoštanjčana Zvoneta Čebula;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -