Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.06 - 30.06.2018
Velenje – javna plastika
01.06 - 30.06.2018
Razstava izdelkov projekta »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino« 2018
01.06 - 30.06.2018
Se prideš igrat?
18.06 - 31.08.2018
Poletno branje
19.06.2018 ob 19:00 uri
Iz delavnice JSKD

 Športne prireditve
19.06 - 23.06.2018
[nogomet] Nogometni kamp za otroke, stare 5-15 let,
25.06.2018
[planinstvo] Pohod po Ravenski planinski poti
25.06.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
07.07.2018
[planinstvo] Skupna akcija šaleških PD
21.07 - 22.07.2018
[planinstvo] ITA: Wilde Kreuzspitze 3135 m

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Muzej usnjarstva Šoštanj
Toplica - center za zdravljenje živali
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

ŠBK Velenje klubski moštveni prvak Slovenije
25.04.2007 Zmagoslav Žibert, 4008 ogledov, 0 komentarjev 
Bridge:

Šoštanj, Ljubljana – Tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije je tudi v letošnji sezoni organizirala Slovensko bridž ligo. V 1. ligi je tako nastopilo najboljših 10 moštev, ki so se v eno krožnem ligaškem tekmovanju pomerila me seboj. Moštvo ŠBK Velenje 1 je po začetni nervozi...

 

ŠBK Velenje klubski moštveni prvak Slovenije

Šoštanj, Ljubljana – Tekmovalna komisija Bridge zveze Slovenije je tudi v letošnji sezoni organizirala Slovensko bridž ligo. V 1. ligi je tako nastopilo najboljših 10 moštev, ki so se v eno krožnem ligaškem tekmovanju pomerila med seboj. Moštvo ŠBK Velenje 1 je po začetni nervozi v prvih treh krogih v nadaljevanju lige nastopilo odlično in iz kroga v krog premagovalo svoje nasprotnike, medtem ko je moštvo ŠBK Velenje 2 po uspešnem začetku v zaključku lige močno popustilo. Po ligaškem delu je tako drugo moštvo ŠBK Velenje z osvojitvijo 8. mesta uresničilo svoj cilj, to je obstanek v ligi, prvo moštvo pa je preseglo svoja pričakovanja, osvojilo 2. mesto in si priigralo nastop v polfinalu.

V polfinalnem dvoboju se je moštvo ŠBK Velenje 1 pomerilo z moštvom Ljubljana 2, tretje uvrščenim moštvom po ligaškem delu. Moštveni dvoboji so izredno zanimivi, saj pari moštva igrajo posamezne razdelitve pri mizi kot N-S, pri naslednji mizi pa kot E-W, kar dejansko pomeni, da v določeni igri posamezen par nastopa kot izvajalec ali pa kot par, ki poskuša preprečiti nasprotniku izpolnitev igre. Uspešnost moštva za dober rezultat v posamezni igri je tako odvisna tako od para, ki igro izvaja, kakor tudi od para, ki igro brani. Igralci našega kluba so še enkrat več prekosili samega sebe in iz kroga v krog z majhno prednostjo odločili sebi v prid polfinalni dvoboj. Rezultat polfinala + 22,3 IMP točk za ŠBK Velenje 1.

Po 6 urnem igranju polfinala, ki smo ga odigrali v soboto, 14. aprila 2007, je naslednji dan sledil še finalni obračun s prvim nosilcem lige, moštvom Ljubljana 1, ki ima v svojih vrstah same prekaljene igralce vključno z velemojstrom Branislavom Protego. Finale Slovenske bridž lige smo igrali na 64 razdelitev oziroma iger, t.j. v 4 dvobojih po 16 iger. Prvo četrtino finala je moštvo ŠBK Velenje 1 zmagalo za 6 IMP točk, drugo četrtino pa za 7 IMP točk. Psihološka prednost je bila tako vse bolj na strani kasnejših zmagovalcev, kar se je posebej poznalo v tretji četrtini finala, ki ga je moštvo ŠBK Velenje 1 dobilo kar za 40 IMP točk. Prednost je več kot zadostovala, da poraz v zadnji četrtini dvoboja (- 38 IMP točk ) po 8 urah igranja na koncu ni ogrozil skupne zmage v finalu Slovenske bridge lige. Moštvo ŠBK Velenje 1 je tako osvojilo prvi naslov moštvenega klubskega prvaka Slovenije. Rezultat finala + 22,7 IMP točk za ŠBK Velenje 1. Čestitamo!

Člani zmagovalnega moštva ŠBK Velenje 1 so bili: Bojan Ambrož, Janko Mijoč, Milojka Ambrož, Slobodan Kneževič in Zmagoslav Žibert, medtem ko so za moštvo ŠBK Velenje 2 uspešno nastopili: Nuša Gošnik, Stane Gošnik, Boris Brešar, Karel Štiglic, Jurij Mogilnicki in Stane Breznik.

V polfinalu in finalu sta svojo izvrstno in natančno igro tako pri izvajanju kot tudi v obrambi prikazala najboljša igralca našega kluba Bojan Ambrož in Janko Mijoč, ki sta v začetku meseca aprila zmagala tudi na največjem slovenskem parskem mednarodnem bridž tekmovanju »Postojna open 2007«, ki ga je tudi letos uspešno organiziral BK Postojna. Na tekmovanju, ki se ga je v nedeljo, dne 1. 4. 2007, udeležilo 81 parov, je izvrstno 10. mesto dosegel par Viljem Jelen – Milan Matko. Čestitamo.

Podrobnejše rezultate letošnje Slovenske bridž lige kot tudi ostale zanimivosti v zvezi z igranjem bridža si lahko ogledate na domači spletni strani http://www.rlv.si/bridge/ oziroma na strani BZS http://www.bridge-zveza.si/projects/ListRezultati.asp?ID=202.

ŠBK Velenje je tako poleg odmevnih rezultatov na parskih tekmovanjih osvojil tudi svoj prvi prestižni naslov moštvenega klubskega prvaka Slovenije, kar je vsekakor lepa vzpodbuda za nadaljnje delo kluba, ki v letošnjem letu praznuje 30 letnico obstoja…

Vse, ki bi se radi naučili igrati bridž, vabimo v Šaleški bridge klub Velenje, ki poleg rednih tedenskih turnirjev vsak ponedeljek v gostišču Lipa v Šaleku pri Velenju organizira v tekmovalni sezoni 2006/2007 kot miselno razgibavanje vsak tretji četrtek v mesecu tudi aktivnost " Razmigajte svoje možgane " v Kavarni in slaščičarni Štorman v Šoštanju.

Zahvaljujemo se sponzorjem nastopa v Slovenski bridž ligi: Občina Šoštanj, KONPROMIS, d.o.o. in PROMEL, d.o.o.


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (19.06.)
 
19.06.1960  Zgodilo se je … 19. rožnika leta 1960
19. junija leta 1960 je v Šoštanju umrl kipar Ivan Napotnik, doma iz Zavodenj pri Šoštanju. Napotnik, ki še danes velja za enega najboljših slovenskih kiparjev, je oblikoval kamen, bron, mavec in predvsem les. Najštevilnejši Napotnikovi kipi so ženske fig
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -