Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
18.06 - 31.08.2018
Poletno branje
01.07 - 31.08.2018
Razstava: Maja Lesjak Gavriloska: Mala Pala
01.07 - 31.08.2018
Razstava: Poletne sanje
01.07 - 31.08.2018
Izposojna razstava: Poletno branje
01.07 - 31.08.2018
Poletni kviz

 Športne prireditve
11.08 - 19.08.2018
[planinstvo] PLaninski tabor za osnovnošolce Podpeca 2018
20.08.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
25.08 - 26.08.2018
[planinstvo] Debeli vrh (1962 m) – Kal – Pršivec (1762 m)
27.08 - 31.08.2018
[košarka] Poletni košarkarski tabor Šoštanj 2018
27.08.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
MKC Šoštanj
Župnija Šoštanj
PGD Šoštanj - mesto

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Podelitev priznanj naj športnikom
05.03.2007 Bojan Rotovnik, 4059 ogledov, 0 komentarjev 
Splošno:
V petek, 16. marca 2007, bo ob 19. uri v Kulturnem domu Šoštanj podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnim delavcem in športnim društvom za leto 2006. Znani so tudi že dobitniki priznanj.
 

Podelitev priznanj naj športnikom

V petek, 16. marca 2007, bo ob 19. uri v Kulturnem domu Šoštanj podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnim delavcem in športnim društvom za leto 2006. Znani so tudi že dobitniki priznanj.


PODELITEV PRIZNANJ NAJBOLJŠIM ŠPORTNIKOM OBČINE ŠOŠTANJ ZA LETO 2006

Kulturni dom Šoštanj, 16. marec 2007, ob 19.uri.

Kategorija A: Priznanje najboljšemu športniku
Boštjan Rezman, Gaberke 31, Šoštanj

Boštjan je 26-letni kolesar, tekmovalec v cestnem kolesarjenju doma iz Gaberk. Kot mladinec se je posvetil rekreativnemu in gorskemu kolesarjenju, kmalu presedlal na cestne tekme, kjer je na rekreacijskih dirkah opozoril nase in se leta 2000 pridružil športni kolesarski ekipi Branik Maribor. Njegovi rezultati in športna zavzetost so pritegnili športne kolesarske strokovnjake iz Novega mesta. Že eno leto kasneje je tako postal član ekipe Krka Telekom, v kateri tekmujejo kolesarji do 23. leta starosti. Temu so sledile tri sezone tekmovanja v profesionalni ekipi Sava Kranj TT3.  Z lanskim letom je prestopil v Kolesarsko društvo ROG Radenska iz Ljubljane. V lanski sezoni je imel Boštjan 62 startov na tekmah v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Slovaški in Italiji. Na njih je dosegal visoke rezultate. Na tekmah na Hrvaškem, italijanskem »Select tour« in avstrijskem »Diexer Bergrenen« je bil uvrščen med prve tri najboljše. Na slovenskem državnem prvenstvu je v razredu »elite« dosegel četrto mesto. Njegovi uspehi so rezultat skrbnih priprav in napornih treningov. Te pretežno opravlja sam v domači občini Šoštanj
Predlagatelj: Kolesarsko društvo ROG Radenska


Kategorija B: Priznanje najboljši športni ekipi
Članska ekipa Ženski odbojkarski klub Šoštanj

Ženski odbojkarski klub Šoštanj deluje od leta 1984 dalje in vseskozi z dolgoročnim in sistematičnim delom skrbi za vzgojo svojega lastnega kadra. V klub prihajajo mlade igralke že od tretjega razreda dalje, ki se preko različnih selekcij kalijo vse do članske ekipe. Dobro delo kluba, članic in trenerja prinaša zelo dobre rezultate. Zavidljiv uspeh je bil dosežen v lanskem letu. V sezoni 2005/06 so se članice Ženskega odbojkarskega kluba Šoštanj v močni konkurenci uvrstile v drugo slovensko ligo. S tem so prestopile prag dosedanjega igranja v tretji ligi in napredovale med 24 najboljših slovenskih ženskih odbojkarskih ekip.
Člansko ekipo sestavljajo: Jasna in Sabina Šumnik, Mateja in Špela Tajnik, Diana in Danica Jovičič, Anja Plešnik, Helena Menih, Teja Žnider, Alja Gostečnik, Tanja Strniša, Barbara Breznik, Bernarda Baron, Ivana Jurič, Gaja Korošec, Monika Cestnik in trener Boris Plamberger.
Predlagatelj: Ženski odbojkarski klub Šoštanj


Kategorija C: Priznanje perspektivnemu športniku
Matej Ledinek, Bele Vode 74, Šoštanj

Matej je 15-letni športnik doma iz Belih Vod. Od svojega osmega leta je član Ribiške družine Paka Šoštanj, kjer je pričel tekmovati v lovu rib s plovcem. Že v prvem letu delovanja je osvojil naslov zmagovalca v skupini pionirjev. Tega je obdržal v naslednjih treh letih, od leta 2004 pa je stalni družinski prvak. Udeležuje se številnih regijskih in državnih tekmovanj v lovu rib s plovcem. Naslov regijskega prvaka je dosegel že štirikrat. V letu 2006 je poleg prvega mesta v domači ribiški družini in prvih mest na regijskih tekmovanjih, dosegel tudi drugo mesto na državnem prvenstvu v ekipi mladincev. Na taboru mladih ribičev v Velenju je bil v ekipi mladincev uvrščen na tretje mesto v pokalu Alpe-Jadran in bil na prvem mestu z najtežjo ribo med mladinci. Matejeva perspektivna pot mladega ribiča se tako širi iz domačih voda vedno širše, z zelo dobrimi rezultati na številnih tekmovanjih dokazuje svoje ribiško znanje in si pridno nabira izkušnje za naprej. Želimo mu še veliko dobrega ulova!
Predlagatelj: Ribiška družina Paka – Šoštanj


Kategorija F: Priznanje za športno-tekmovalne uspehe v neolimpijskih športih
Tilen Potočnik, Tekavčeva 11, Šoštanj

Tilen je dolgoletni vsestranski športnik iz Šoštanja, nekdaj tekmovalec v cestnem kolesarstvu, zdaj turni smučar, od lanskega leta pa uspešen udeleženec pustolovskih tekmovanj. Pustolovska tekmovanja znana pod imenom »Adventure race« so tekme vzdržljivosti in športne spretnosti. Tilen se jih udeležuje s 4-člansko slovensko ekipo »Adventureteam.si«, ki je v letu 2006 dosegla zavidljive rezultate. Prvič skupaj zbrana ekipa se je lani udeležila predhodne tekme za svetovni pokal v Franciji in med 40 ekipami dosegla 18. mesto. S tem uspehom so se uvrstili na svetovno prvenstvo, na katerega so odpotovali v Kanado. Prvenstvo se je odvijalo na 1000 km poti, ki so jih premagovali s kolesarjenjem, plezanjem, tekom, trekingom, vožnjami s kanuji in kajaki. Vse to je ekipa premagala v šestih dneh in 14 urah in na koncu dosegla izjemno 15. mesto. S tem dosežkom je Tilen in njegova ekipa posegla v sam svetovni vrh športne panoge, ki je v Sloveniji sicer še malo poznana.
Predlagatelj: Potočniki, Svatini in prijatelji


Kategorija I: Priznanje športnemu društvu
Šaleški jamarski klub »Podlasica« Topolšica

Šaleški jamarski klub »Podlasica« Topolšica je v letu 2006 praznoval 30. letnico svojega delovanja. V tem obdobju so člani kluba raziskali preko 100 novih jam, od tega 40 na območju občine Šoštanj. Med njimi sta najdaljša in najgloblja jama v občini, to sta Ciglerjeva jama na Lomu nad Topolšico in jama v Zaloki v Belih Vodah. Člani Jamarskega kluba so bili najditelji in raziskovalci Zadnikovega brezna na Dleskovški planoti nad Lučami, ki je sicer četrta najgloblja jama v Sloveniji. Poleg dela na terenu se člani kluba veliko posvečajo tudi stalnemu izobraževanju in izpopolnjevanju jamarskih znanj. Zavedajo se, da je le z dobrim znanjem in ustrezno pripravljenostjo možno preprečiti morebitne nesreče v jamah. Dva člana jamarskega kluba sta zaradi dobre usposobljenosti že 17 let vključena v Jamarsko reševalno službo, kjer najdejo mesto le najboljši slovenski jamarji. Jamarski klub precej sodeluje tudi z drugimi društvi. V letu 2005 je skupaj s Planinskim društvom Šoštanj in Športno zvezo Šoštanj uredil plezališče v Florjanu.
Predlagatelj: Slavko Hostnik, Topolšica


Kategorija J: Priznanje zaslužnemu športnemu delavcu za organizacijsko delo
Ivan Žnidar, Cesta Lole Ribarja 18, Šoštanj

Ivan Žnidar je dolgoletni športni delavec na področju kegljanja. S kegljanjem se je pričel ukvarjati leta 1975, ko je bilo v velenjskem hotelu še kegljišče. Leta 1979 je vstopil v Kegljaški klub Šoštanj in leta 1980 postal član Kegljaške zveze Slovenije. Istega leta je postal član prve ekipe KK Šoštanj, ki se je uvrstila v drugo slovensko ligo. V Kegljaškem klubu Šoštanj je aktivno deloval tudi kot športni delavec. 20 let je bil predsednik kluba, štiri leta vodja kluba ter več let opravljal delo blagajnika. Bil je med soustanovitelji Ženskega kegljaškega kluba, ki je lani praznoval 10. obletnico. V tem klubu še danes pomaga kot svetovalec in trener. Že 15 let deluje kot kegljaški sodnik I. kategorije in je še vedno edini sodnik s to licenco v Šaleški dolini. Pri svojem uspešnem delu v Kegljaškem klubu je vedno posebno pozornost posvečal vzgoji mladih in delu z žensko ekipo. V 30 letih delovanja na področju kegljanja je storil veliko za razvoj tega vedno bolj popularnega športa, tudi v občini Šoštanj.
Predlagatelj: Kegljaški klub Šoštanj


 
Omenjene organizacije:
ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (19.08.)
 
19.08.1955  Zgodilo se je … 19. velikega srpana 1955
19. avgusta leta 1955 je bila v Šoštanju zadnja seja Okrajnega ljudskega odbora Šoštanj, ki se je odtlej imenoval Občinski ljudski odbor Šoštanj, iz njegovega sestava pa je bila izločena Zgornja Savinjska dolina;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -