Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.12 - 31.12.2018
Zgodba 11 12 13
01.12 - 22.12.2018
Miti in legende na znamkah. Priložnostna razstava ob Napotnikovem letu 2018 v občini Šoštanj
20.12.2018 ob 17:00 uri
Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom tapkom
21.12.2018
Solo nastop – Mladen Pepić
21.12.2018 ob 17:00 uri
Medpraznični večer z Animo vitom –Božič je

 Športne prireditve
17.12.2018 ob 08:00 uri
[rekreacija] Sprehod za zdravo telo
26.12 - 26.12.2018
[planinstvo] Planinski pohod Topolšica – Sleme (1096 m) preko Loma

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

1. seja sveta občine Šoštanj
23.12.2006 Andreja Moškon, 1344 ogledov, 1 komentar 
V ponedeljek, 18. decembra, je v sejni sobi Občine Šoštanj potekala prva redna seja Sveta občine Šoštanj. Najpomembnejša točka dnevnega reda je bila zagotovo potrditev mandata svetnici Mariji Vačovnik, ki ga je tokrat sprejela in svečano prisegla. Kljub možnosti, ki jo zdaj ima, da odstopi, tega ...
 

1. seja sveta občine Šoštanj

V ponedeljek, 18. decembra, je v sejni sobi  Občine Šoštanj potekala prva redna seja Sveta občine Šoštanj. Najpomembnejša točka dnevnega reda je bila zagotovo potrditev mandata svetnici Mariji Vačovnik, ki ga je tokrat sprejela in svečano prisegla. Kljub možnosti, ki jo zdaj ima, da odstopi, tega ne bo storila. Dodala je še, da želi delovati v dobrobit vseh občanov in občank občine Šoštanj.

Razprava v občinskem svetu se je nadaljevala s sprejemanjem sklepov o imenovanju komisij. Bivši župan Milan Kopušar je izrazil skrb nad njihovo sestavo. Po njegovem mnenju je odstotek zastopanih članov opozicije zanemarljivo majhen glede na odstotek, ki so ga dobili na volitvah, kar je predstavil tudi s statističnim izračunom. Zaradi ne strinjanja s sestavo komisij je bila seja dvakrat prekinjena, na koncu pa so vendarle dosegli kompromis. Iz Komisije za kmetijstvo in gozdarstvo je odstopila Maša Stropnik, ki jo je zamenjala Jožica Rotnik, iz  Komisije za področje gospodarskih javnih služb pa je mesto Romanu Oblaku prepustil Vojko Krneža.

Ob koncu seje je župan Darko Menih seznanil člane sveta z akcijo zbiranja finančnih sredstev za CT aparat bolnišnice Topolšica in želel pridobiti njihovo mnenje ter predloge. 

Mnenja so bila različna. Bivši župan Milan Kopušar zbiranju sredstev za nakup aparata ne nasprotuje, vendarle pa ni naklonjen, da se denar namenja iz proračuna, kajti proračunska sredstva naj se po njegovem vedenju usmerjajo k namembnosti lokalne samouprave. Župana pa je opozoril še na previdnost pri številčnosti želja, ki prispejo na občino. Predlagal je, da kot je bilo že v navadi v preteklosti, da svetniki prispevajo sejnino v ta namen.
Župan Darko Menih je mnenja, da se moramo kot občina vsaj zaradi moralnih kvalitet odzvati in poudaril, da nihče ni govoril o višini zneskov. Marjan Vrtačnik je predlagal županu, da predstavi svoje videnje in razmišljanja različnim podjetnikom, kajti tukaj dobivajo tako delovno silo kot dobiček in meni, da bi se lahko določena sredstva vračala v dolino. Marjan Jakob je predlagal denar iz promocijskih sredstev in pozitiven odziv Občine na projekt.
Seja se je zaključila z obvestilom Petra Radoje o uspešno končanem projektu Mornove zijalke, katera otvoritev je predvidena naslednje leto spomladi. 


 
Omenjene organizacije:
OBČINA ŠOŠTANJ
 

Pripombe na prispevek
24.12.2006 ob 04:16 uri, peter rezman: ŠKODA PRORAČUNA ZA CT ?????!!!!

Ob tako konkretnih akcijah, kot je zbiranje sredstev za CT, se pokaže srčna kultura. Že samo dejstvo, da mora Bolnišnica Topolšica, ob "veselju", da bomo v Šoštanju kmalu izdelovali najdražje orožje za ubijanje ljudi v Sloveniji (in se tega mnogi že nekritično veselijo), prositi za nabavo opreme, ki omogoča hitro in nebolečo ter visoko-kvalitetno diagnostiko, je žalostno.

Če zdravi v tej brezrčni potrošniški družbi ne razumejo potrebe bolnih, bi v svoji zatelebanosti lahko razumeli vsaj to, da nabava in uporaba takšne tehnologije nosi s sabo vsaj eno strokovno zahtevno delovno mestio, ki na dolgi rok odtehta vse varilce, ki bodo v Šoštanju "švasali" tanke, pa nimam proti "šloserjem" nič, da se razumemo. Me prav zanima, koliko bo Gorenje doniralo za CT...

Človek bi pričakoval, da se bodo na občinskem svetu skregali, koliko milijonov bodo donirali iz proračuna za CT, ne pa da javno razmišljajo, a dati, ali ne dati!!!!! Ne morem verjeti, da nas ni bilo sram sprejemati denar od sežiganja kostne moke in ga vlagati v asfaltne ceste, za CT je pa škoda proračuna. Sebičnost brez primere!

 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -