Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Petkova nesreča v Florjanu
03.08.2003 Bojan Rotovnik, 2739 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
V petek, 1.8., sta ob 18.06 trčili osebni vozili na cesti Florjan-Bele vode v Florjanu, občina Šoštanj. Gasilci PGD Velenje so odklopili akumulator na enem izmed poškodovanih vozil, reševalci NMP Velenje pa so odpeljali poškodovanega otroka v bolnišnico.
 

Uprava RS za zaščito in reševanje

Nesreče prejšnjega dne
2.8.2003: Bilten

Suša, prevozi pitne vode

Gasilci PGD Vitanje, Dobrna, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Mozirje in Slovenske Konjice so v 20 prevozih porabnikom v občinah Vitanje, Dobrna, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Mozirje, Nazarje in Slovenske Konjice pripeljali 110 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Mirna Peč in Škocjan so v 6 prevozih porabnikom v občinah Mirna Peč in Škocjan pripeljali 30 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Hrastnik – mesto so v 5 prevozih porabnikom v občini Hrastnik pripeljali 23 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Dobračeva so v dveh prevozih porabnikom v občini Žiri pripeljali 10 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Brestanica so porabnikom v občini Krško pripeljali 5 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Korena, Zgornja Kungota, Selce in Slovenska Bistrica so v 6 prevozih porabnikom v občinah Ruše, Kungota, Lenart in Slovenska Bistrica pripeljali 30 kubičnih metrov pitne vode.

Gasilci PGD Bodonci, Stara Gora, Gornji Slaveči, Sveti Jurij in Ropoča so v 28 prevozih porabnikom v občinah Puconci, Sveti Jurij, Kuzma in Rogašovci pripeljali 153 kubičnih metrov pitne vode.


Nesreče v cestnem prometu

Ob 5.44 je prišlo do trčenja treh osebnih avtomobilov na cesti Postojna–Pivka pri odcepu za Grobišče v občini Postojna. Dve osebi sta bili poškodovani in prepeljani na zdravljenje v bolnišnico. Gasilci so v avtomobilih odklopili akumulatorje in z absorbcijskim sredstvom posuli na cesti razlito gorivo.

Ob 6.15 je na cesti Tolmin–Kanal pri Podselu v občini Tolmin zaradi neprilagojene hitrosti osebni avtomobil zaneslo v nasproti vozeče vozilo in ga odbilo v jarek. Pri tem sta bili dve osebi lažje poškodovani. Gasilci PGD Tolmin so nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč reševalcem in avtovleki.

Ob 18.06 sta trčili osebni vozili na cesti Florjan–Bele vode v Florjanu, občina Šoštanj. Gasilci PGD Velenje so odklopili akumulator na enem izmed poškodovanih vozil, reševalci NMP Velenje pa so odpeljali poškodovanega otroka v bolnišnico.

 

Požari v naravnem okolju

Na požarišču pri mejnem prehodu Klariči v občini Komen, kjer je zagorelo 30.7.2003, so postavili gasilsko stražo gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen. Preko dneva so gasili tri ponovitve požara. Ob 10.30 so gasili ponovitev požara pod Vojščico v občini Vojščica, prav tako ob 14.30 ter ob 17.20 na Gornji Brestovici v občini Komen. Požari niso zajeli novih površin.

Ob 20.24 je gorel kartonski papir na zapuščenem smetišču v naselju Spuhlja, občina Ptuj. Manjši požar so pogasili gasilci PGD Spuhlja.


Požari na objektih

Ob 6.23 je gorele barake med Barjansko cesto in Rakovo Jelšo v Ljubljani. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana. Tri vrtičkarske baraka so v celoti zgorele. Ob 7.16 je požigalec nadaljeval svoj pohod na Cesti dveh cesarjev, kjer je zažgal gospodarsko poslopje in garažo. Ker mu še ni bilo dovolj je nadaljeval s požiganjem v Ulici Ernesta Kramerja, kjer mu je pod roke prišla zidana garaža, stanovanjska hiša in manjši hlev. Po tem so ga policaji prijeli. Vse požare so pogasili ljubljanski poklicni gasilci, nastalo pa je za okoli poldrugi milion tolarjev gmotne škode.

Ob 17.39 je zagorel pomivalni stroj v kuhinji stanovanja v kraju Velika Polana. Gasilci PGD Velika Polana so pomivalni stroj pogasili, ga odstranili iz kuhinje ter prezračili prostor.

Ob 18.47 je gorel sušilec za perilo v shrambi stanovanjske hiše na Cesti na Loko v Ljubljani. Ljubljanski poklicni gasilci so odklopili elektriko in sušilec pogasili.

Ob 21.20 je zagorela manjša baraka v Goriča vasi, občina Ribnica. Barako velikosti 5 x 4 metre so uporabljali romi za piknike. Požar so pogasili gasilci PGD Ribnica. Gmotna škoda ni velika.

 

Požari na prometnih sredstvih

Ob 7.42 je zagorel kombi na bencinski črpalki pri vojašnici v Vipavi. Krajanu je požar na kombiju uspelo pogasiti, gasilci GRC Ajdovščina pa so preventivno dodatno gasili in pregledali vozilo.

Ob 17.36 je zagorelo staro zapuščeno vozilo okoli 400 metrov iz Dolenjske ceste proti Huptmancam na Barju, občina Škofljica. Požar so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Ob 19.54 je v Drobočniku v občini Tolmin zagorel osebni avtomobil fiat fiesta. Še pred prihodom gasilcev PGD Most na Soči na kraj dogodka, so goreče vozilo pogasili krajani z gasilnim aparatom. Gasilci so še odklopili akumulator in pregledali vozilo.

Ob 21.46 je na glavnem železniškem tiru na relaciji Brestanica–Krško gorela električna lokomotiva. Prisebnost strojevodje gre zasluga, da ni prišlo do večjega požara, saj je z ročnimi gasilnimi aparati, do prihoda gasilcev PGE Krško, požar že delno pogasil. Gasilci so njegovo delo dokončali in opravili preventivni pregled. Ugotovljeno je, da je prišlo do preboja visokonapetostnega sistema in s tem do topljenja izolacije, kar je povzročilo ogenj in močan dim. Zaradi tega je bil do 22.29 prekinjen železniški promet.

 

Drugi požari

Ob 21.44 je pri mizarstvu v Kozjaku nad Pesnico v občini Kungota v bližini lesa zagorel plastični sod z odpadki. Ogenj so pogasili gasilci PGD Zgornja in Spodnja Kungota.

 

Nesreča z nevarno snovjo, druga ekološka nevarnost ali nesreča

Ob 14.45 je bil opažen večji pogin rib v reki Ljubljanici med Ambroževim trgom in sotočjem z Grubarjevim kanalom v Ljubljani. Po podatkih ribiške inšpektorice naj bi ribe poginile zaradi nizkega vodostaja in pomanjkanja kisika v njej. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Po podatkih Elektroinštituta Milan Vidmar je najvišja urna imisijska koncentracija žveplovega dioksida na kubični meter zraka na Velikem Vrhu v občini Šmartno ob Paki znašala 580 mikrogramov.

 

Motnja, omejitev, prekinitev oskrbe s pitno vodo

Ob 12.16 je prišlo do prekinitve oskrbe s pitno vodo na območju Šmihela, Ulice k Roku in Košenic v Novem mestu. Delavci Komunale Novo mesto so napako odparavili okoli 14. ure.

 

Drugo

Ob 17.29 je na magistralno cesto Trbovlje – Hrastnik blizu mostu čez reko Savo padlo drevo. Gasilca PGD Hrastnik sta drevo razžagala, ga odstranila s ceste in omogočila normalen potek prometa.

 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -