Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Žalec pred Šoštanjem
31.07.2003 1781 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)
Te dni se je končal prvi krog ocenjevanja v letošnjem vseslovenskem projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna. V Spodnji in Zgornji Savinjski dolini, Zadrečki dolini, Šaleški dolini in v občini Dobrna je ocenjevalna komisija - imenovala jo je Turistična
 

Datum: Četrtek, 31. Julij 2003 - Stran: CELJSKO, KOROŠKA

Znani prvi območni zmagovalci vseslovenskega projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna

Žalec pred Šoštanjem, Dobrna pred Topolšico in Mozirje pred Gornjim Gradom

Bo Turistična zveza Slovenije upoštevala predloga, da bi osnovne šole ocenjevali v dveh kategorijah in da bi začeli posebej ocenjevati turistično-rekreacijska središča?

Te dni se je končal prvi krog ocenjevanja v letošnjem vseslovenskem projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna. V Spodnji in Zgornji Savinjski dolini, Zadrečki dolini, Šaleški dolini in v občini Dobrna je ocenjevalna komisija - imenovala jo je Turistična zveza Velenje, vodil pa jo je njen predsednik Jože Kandolf - obiskala 16 mest oziroma krajev in štiri osnovne šole. Ocenjevali so v sedmih kategorijah, in sicer srednja mesta, manjša mesta, izletniški kraji, drugi kraji, hribovski kraji, turistični kraji in osnovne šole. Velenje, ki tekmuje v kategoriji velikih mest, ocenjuje komisija Turistične zveze Slovenije.

Med srednjimi mesti je Žalec ponovno premagal Šoštanj. Višje ocene je dobil zaradi hotela, večjih površin za šport in rekreacijo, pestrejše trgovinske ponudbe itd. Dodati pa je treba, da je tudi Šoštanj napredoval: vse več je novih fasad na stanovanjskih objektih, mestu v ponos sta tudi urejena Kajuhov park in Trg bratov Mravljak. Med manjšimi mesti se je v drugi krog tekmovanja uvrstila Polzela, ki je bila edina kandidatka. Komisija je v tem mestu ugotovila kar nekaj pomanjkljivosti - košnjo zelenic med bloki, klopi in koši v parku, talne označbe, dostop invalidov do posameznih objektov itd.

Mozirje, Gornji Grad, Šempeter v Savinjski dolini... je bil vrstni red izletniških krajev. Prednost Mozirja pred Gornjim Gradom je majhna, Mozirju v prid pa so odločile nove gostinske in prenočitvene zmogljivosti, urejena dodatna parkirišča pri Savinjskem gaju, urejene informativne table, bogat prospektni material in lepo urejena okolica osnovne šole in župnijske cerkve. "Črna točka" Mozirja pa ostaja Trg - z neurejenimi fasadami in prometnim režimom.

Tako kot med izletniškimi kraji je bilo pet kandidatov med drugimi kraji. Ljubno ob Savinji je moralo letos prepustiti prvo mesto Braslovčam, ki se ponašajo s številnimi pridobitvami v komunali, kraj je lepo ocvetličen, urejeno je staro perišče, bogatejša pa je tudi ponudba ob Braslovškem jezeru.

Med hribovskimi kraji se je tudi letos uvrstila v drugi krog ocenjevanja Logarska Dolina, ki je bila brez konkurence. Urejenost je resnično lahko za zgled drugim, gostinska ponudba je iz leta v leto večja, napredek pa je opazen tudi pri informiranju.

Med zdraviliškimi kraji je Dobrna znova premagala Topolšico. Več točk je dobila zaradi zdraviliškega parka, bogatejše gostinske ponudbe, površin za rekreacijo in šport itd. Topolšici v "obrambo" je treba zapisati, da so Terme Topolšica letos spet gradbišče.

Komisija Turistične zveze Velenje je letos obiskala štiri osnovne šole.Tako kot lani je prvo mesto zasedla nova osnovna šola Rečica ob Savinji. Za njo so se uvrstile OŠ Vere Šlander Prebold, OŠ Griže in OŠ Antona Aškerca Velenje.

Novost letošnjega vseslovenskega projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna je izbor kraja oziroma vasi, ki ga po veljavnih merilih ni mogoče uvrstiti v nobeno tekmovalno kategorijo. Za priznanje so bile predlagane Gabrke iz občine Šoštanj.

Ocenjevalna komisija Turistične zveze Velenje je letos ponovno predlagala, da bi osnovne šole razvrstili v dve kategoriji: v tiste z novimi oziroma novejšimi šolskimi poslopji in druge s starejšimi zgradbami; tako bi bilo ocenjevanje skrbi za čisto in urejeno okolje objektivnejše. Zaradi vse večjega števila turistično-rekreacijskih središč pri nas pa bi bilo treba zanje uvesti posebno ocenjevanje. Čas bi že bil, da bi se Turistična zveza Slovenije vsaj opredelila do omenjenih pobud.

Marjan Lipovšek

 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -