Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.04 - 30.04.2018
Predstavitev knjige PreListani obrazi
01.04 - 30.04.2018
Razstava: Neža Maurer
01.04 - 30.04.2018
Krajinska arhitektura na policah Mestne knjižnice Šoštanj
01.04 - 30.04.2018
Pomlad se prebuja
01.04 - 30.04.2018
Pomladna pravljica

 Športne prireditve
25.04 - 25.04.2018
[košarka] Redna letna skupščina KK Elektra 2018
30.04 - 30.04.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki
30.04.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
01.05.2018
[planinstvo] Kropa – Jamnik (831 m)
07.05 - 07.05.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Muzej usnjarstva Šoštanj
Toplica - center za zdravljenje živali
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Prometna nesreča in požar
31.03.2006 PU Celje Tiskovni predst., 1417 ogledov, 0 komentarjev 
Včeraj se je v Ravnah pri Šoštanju zaradi neprilagojene histrosti zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznik težje, sopotnika pa lažje poškodovala. Poleg tega je v večernih urah zagorela še lesena uta v Družmirju.
 

POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE ZA PETEK, 31. 03. 2006

V zadnjih 24 urah se je na območju policijske uprave Celje zgodilo 13 prometnih nesreč. Vse nesreče so se končale z bolj ali manj zvito pločevino na vozilih, v eni prometni nesreči pa se je voznik huje, dva sopotnika pa lažje telesno poškodovala. Navedena prometna nesreča se je zgodila danes, okoli poldruge ure zjutraj, v Ravnah pri Šoštanju, kjer je 21 letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal iz vozišča in trčil v betonski  kanal ob cesti. Pri trčenju se je voznik huje telesno poškodoval, oba sopotnika pa lažje. 

Med kaznivimi dejanji, katere so policisti obravnavali v zadnjih 24 urah so drzna tatvina, šest vlomov, tri tatvine ter štiri ostala kazniva dejanja. Obravnavali pa smo tudi tri požare. Policijska intervencija je bila potrebna v dveh primerih v zasebnem prostoru  in šestkrat na javnem kraju.

Pa poglejmo nekaj primerov iz  našega dnevnika dogodkov.
Okoli pol šeste ure popoldan je tudi včeraj na delu predrznež, o katerem smo že poročali. Tudi v tem primeru je izbral nezaklenjeno stanovanjsko hišo v Vranskem, vstopil  v pritličje hiše in medtem ko je bila lastnica hiše v zgornjem nadstropju  pregledal prostore in z  mize dnevne sobe odtujil denarnico z okoli 8.000 tolarji.

Nekaj pred drugo uro popoldan je patrulja policijske postaje Slovenske Konjice  na relaciji Slovenske Konjice – Loče opazila 22-letnega voznika neregistriranega osebnega vozila. Policisti so se z namenom kontrole zapeljali za omenjenim voznikom, kateri je na relaciji naredil več cestno prometnih prekrškov in na znake policistov ni ustavil. V Ločah, je voznika  poskušala ustaviti druga policijska patrulja, vendar tudi tu ni hotel ustaviti, ampak je celo zapeljal proti policistu, ki ga je ustavljal. Policist je, da je preprečil povoženje moral odskočiti iz vozišča. 22-letni voznik, sicer stari znanec policije, je bil nato kmalu po tem dejanju prijet v bližnji ulici in se bo za svoje početje moral zagovarjal na sodišču.

V sredo zvečer  je v enem izmed podjetij na Partizanski cesti v Velenju prišlo do manjšega požara v prezračevalnem sistemu, ki ga je povzročil žareč delec od varjenja, katerega je potegnilo v prezračevalni sistem. Materialna škoda je ocenjena na okoli 200.000.- tolarjev.

Okoli 21.00 ure je zagorela tudi zidanica v Vrbnem pri Šentjurju. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je  ogenj na omenjenem objektu zanetil lastnik sam, nastala škoda pa je ocenjena na okoli milijon tolarjev.  Požar so pogasili okoliški gasilci.

Nekaj po deseti uri zvečer pa so bili o požaru obveščeni tudi policisti policijske postaje Velenje. Zagorela naj bi lesena vrtna uta v Družmirju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre po vsej verjetnosti za podtaknjen ogenj, nastala škoda pa znaša okoli 100.000 tolarjev. 

Primeri kaznivih dejanj o katerih vsakodnevno obveščamo javnost kažejo, da lahko storilci kaznivih dejanj presenetijo kjerkoli. Zato naj ne bo odveč ponovno opozorilo, da ne puščajmo  predmetov; zlasti denarnic, torbic, mobilnih telefonov in ostalih vrednejših predmetov na vidnih mestih in brez nadzora. Tudi na delovnem mestu nas lahko presenetijo tatovi, zato naj bodo denarnice in denar zaklenjeni v predale oziroma jih vzemimo s sabo, četudi le za krajši čas zapustimo svoje delovno mesto.

To bi bilo vse za današnje poročanje, lep in miren preostanek tedna vam želim, pa srečno.

S spoštovanjem.

Po pooblastilu direktorja policijske uprave

Božidar PEZDEVŠEK


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (25.04.)
 
25.04.1945  Zgodilo se je ... 24. Malega Travnja
da bi zavaroval umik svojih enot po cesti Šoštanj–Črna je okupator zgradil postojanko pri cerkvi v Šentvidu nad Zavodnjami, ki jo je v ...
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -