Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
01.04 - 30.04.2018
Predstavitev knjige PreListani obrazi
01.04 - 30.04.2018
Razstava: Neža Maurer
01.04 - 30.04.2018
Krajinska arhitektura na policah Mestne knjižnice Šoštanj
01.04 - 30.04.2018
Pomlad se prebuja
01.04 - 30.04.2018
Pomladna pravljica

 Športne prireditve
25.04 - 25.04.2018
[košarka] Redna letna skupščina KK Elektra 2018
30.04 - 30.04.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki
30.04.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
01.05.2018
[planinstvo] Kropa – Jamnik (831 m)
07.05 - 07.05.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Muzej usnjarstva Šoštanj
Toplica - center za zdravljenje živali
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Petkov vlom na Kajuhovi cesti v Šoštanju
27.03.2006 PU Celje Tiskovni predst., 1295 ogledov, 0 komentarjev 
V noči na petek je bilo vlomljeno v prostore skladišča na Kajuhovi ulici v Šoštanju, kjer je eden izmed nepridipravov iz objekta odtujil stroj za pranje vreden okoli ...
 

POROČILO POLICIJSKE UPRAVE CELJE ZA PONEDELJEK, 27.03.2006

V petek smo naše poročilo zaključili z željo, da bi vikend minil mirno in varno, ter da nam danes nebi bilo potrebno poročati o kakšni cestni ali drugi tragediji, vendar se nam ta žeja žal ni uresničila. Petek 24.03.2006 bomo pomnili kot dan, ko je v prometu na Celjskem šlo vse narobe.

Najprej se je ob 09.18 uri na cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju, zgodila prometna nesreča, v kateri se je smrtno poškodoval 33 letni Šentjurčan. 33 letni domačin je, ko je pripeljal v neposredno bližino odcepa za podjetje Alpos pričel s svojim vozilom prehitevati kolono vozil, ki je stala na vozišču pred prehodom ceste čez železniško progo in spuščenimi polzapornicami. Ko je pripeljal v neposredno bližino prehoda ceste čez železniško progo, je brez da bi se ustavljal zapeljal čez prehod. V tem trenutku je po železniški progi iz smeri Grobelnega proti Šentjurju pripeljal potniški vlak, ki je na prehodu silovito trčil v osebni avto in ga pričel potiskati pred seboj. Po približno 20 metrih je vozilo trčilo v betonski steber ob progi, kjer se je razpolovilo, voznik pa je padel iz vozila in mrtev obležal na kraju. Vlak je po tem prednji del vozila potiskal pred seboj še približno 250 metrov do ustavitve. Škoda ki je nastala na vozilih in objektih, pa po nestrokovni oceni znaša 6.500.000,00 SIT.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila ob 12.30 uri na Stanetovi ulici v Celju. 36-letni voznik motornega kolesa je vozil po Stanetovi iz smeri Levstikove proti Miklošičevi ulici. Ker hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in stanju ceste je padel po vozišču. Motorno kolo je po vozišču pričelo nekontrolirano drseti proti prehodu za pešce, kjer je najprej trčilo v 52-peško, ki je pri tem utrpela hude telesne poškodbe, nato pa zadelo še v parkiran osebni avtomobil. Materialna škoda na vozilih po nestrokovni oceni znaša okoli 500.000 tolarjev.

Tretjič je hudo počilo ob 15.00 uri, in sicer na glavni cesti izven naselja Vrbno. 18-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz smeri Celja proti Šentjurju. Izven naselja Vrbno je pričel prehitevati tovorno avtomobil v času, ko mu je nasproti iz smeri Šentjurja pripeljalo drugo tovorno vozilo. Kljub temu, da se je voznik nasproti vozečega tovornega vozila umikal v desno izven vozišča je med vozilima prišlo do trčenja, zaradi česar je osebni avtomobil odbilo še v prehitevano tovorno vozilo. voznik osebnega avtomobila je utrpel hude telesne poškodbe, voznika obeh tovornih vozil pa sta na srečo ostala nepoškodovana. Materialna škoda na vozilih po nestrokovni oceni znaša okoli 5.500.000 tolarjev.

Policijska statistika je debelejša tudi za 12 vlomov, 10 tatvin ter 12 ostalih kaznivih dejanj. Ali drugače povedano, v zadnjem vikendu je bilo policiji prijavljenih 34 različnih kaznivih dejanj. Policisti so obravnavali tudi požar, v katerem je zgorel kozolec in tri travniške požare. Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti intervenirati 33-krat, 17 –krat na javnem kraju in 16 krat v zasebnem prostoru. Tri osebe so bile pridržane do iztreznitve, dvem kršiteljem pa je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi.

V soboto ob 13.30 uri se je v Močilnem zgodila nezgoda pri delu v kateri se je ena oseba huje ranila. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 43-letni domačin vozil traktor znamke Tomo Vinkovič s priklopnikom po strmem travniku navzdol, kjer se je nato ustavil in prestavil v vzvratno prestavo ter poskušal speljati. Pri tem je menjalna ročica zdrsnila v prosti tek in traktor s priklopnikom se je začel premikati po travniku navzdol, voznik pa ga ni mogel več zaustaviti. Po tridesetih metrih je zapeljal preko nabrežine nakar se je traktor pičel prevračati, voznik pa je skočil s traktorja in se pri tem poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe.

Istega dne okoli 17.30 ure pa je zagorel kozolec v Krajnčici. Policisti so na kraju ugotovili, da so domači v neposredni bližini kozolca čistili oziroma grabili travnik in na manjših kupih kurili odpadno suho travo in listje. Goreč delec, ki je nastal pri kurjenju trave in listja je veter odnesel do kozolca in padel je na seno, ki je bilo na njem, zato je pričelo goreti seno, ogenj pase je razširil na celoten objekt, ki je tudi v celoti zgorel. Nastala škoda je ocenjena na okoli 400.000 tolarjev. Preko vikenda smo obravnavali še tri travniške požare, kjer je ogenj ušel izpod nadzora. Na srečo hujših posledic ni bilo. Kot vidite je lahko kurjenje v naravi zelo nevarno, zato je pri tem potrebna posebna velika pozornost, še posebej če so v bližini objekti ali gozd.

V noči na petek je bilo vlomljeno v prostore skladišča na Kajuhovi ulici v Šoštanju, kjer je eden izmed nepridipravov iz objekta odtujil stroj za pranje vreden okoli 300.000 tolarjev. V isti noči je bilo vlomljeno tudi v skladiščne prostore na Teharski cesti v Celju. Iz notranjosti je bil odtujen agregat in kotna brusilka v vrednosti okoli 100.000 tolarjev. Nepovabljenega gosta so imeli tudi v tekstilni trgovini na Gosposki ulici v Celju. Iz prodajnega dela trgovine je bilo namreč po nasilnem vstopu odtujenih okoli 70 kosov oblačil vrednih okoli 3,5 mio sit.

V nedeljo, okoli pole ene ure zjutraj je lastnik parkiranega avtomobila pred picerijo Kamra v Šentjurju ugotovil, da so mu iz odklenjenega avtomobila odmontirali avtoradio, ojačevalec in zvočnike, vse skupaj vredno preko 80.000 SIT. Šentjurski policisti so pričeli z zbiranjem obvestil in že čez pol ure prijeli tri storilce, domačine, stare 27 in 17 let. Del ukradenih predmetov pa je bil tudi najden.

To bi bilo za danes vse. Želim vam uspešen začetek novega delovnega tedna. Pa srečno.

S spoštovanjem.

Po pooblastilu direktorja policijske uprave

Božidar PEZDEVŠEK


 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (25.04.)
 
25.04.1945  Zgodilo se je ... 24. Malega Travnja
da bi zavaroval umik svojih enot po cesti Šoštanj–Črna je okupator zgradil postojanko pri cerkvi v Šentvidu nad Zavodnjami, ki jo je v ...
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -