Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Novice:
17.06 - 31.08.2019
Poletno branje in vrečke poletnega branja
01.07 - 31.08.2019
Izposojna razstava
01.07 - 31.08.2019
Poletna razigranost
01.07 - 31.08.2019
Zvone A. Čebul, zbiratelj: V poletu skozi Šoštanj
01.07 - 31.08.2019
Poletno branje

 Športne prireditve
10.08 - 11.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet in tura v Naravnem parku Ela (Davos - Švica)
17.08 - 24.08.2019
[planinstvo] Planinski tabor za osnovnošolce ČEZSOČA 2019
25.08.2019
[planinstvo] Planinska tura Kamniška Bistrica (600m) – Kalška gora (2047m)
25.08.2019
[planinstvo] Planinski izlet Kamniška Bistrica (600m) - Orglice (870m)
09.09 - 13.09.2019
[planinstvo] Planinski tabor za odrasle: Dolomiti (Italija)

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Še en vlom v Topolšici
14.07.2003 PU Celje Tiskovni predst., 1759 ogledov, 0 komentarjev 
V noči na nedeljo je nekdo vlomil v trgovino Toplica last podjetja Koroška trgovina v Topolšici in iz trgovine in skladišča odtujil različne alkoholne pijače in večjo količino cigaret v skupni vrednosti okoli 300.000,00 tolarjev.
 

Republika Slovenija
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
POLICIJA
POLICIJSKA UPRAVA CELJE      

Ponedeljek, 14.07.2003

V dneh vikenda sta se v prometnih nesrečah, ki so se zgodile na naših cestah, dva udeleženca huje ranila.

Prva hujša nesreča se je zgodila v petek ob 20.20 uri se je na Mariborski cesti v Celju.
25- letni voznik osebnega avtomobila se je iz dvorišča stanovanjske zgradbe vključeval v promet v smeri centra mesta. V tistem trenutku pa je po Mariborski cesti iz smeri centra Celje proti Škofji vasi vozil z neregistriranim motornim kolesom 32- letni voznik, ki je kljub zaviranju s prednjim delom trčil v bočni del osebnega avtomobila, padel po vozišču ter se pri tem hudo telesno poškodoval. Voznik osebnega avtomobila je bil lahko telesno poškodovan.

Druga hujša nesreča  se je zgodila v soboto ob 19.00 uri na lokalni cesti izven naselja Sotensko, UE Šmarje pri Jelšah.
20-letni voznik kolesa z motorjem je vozil po lokalni cesti iz smeri Dvora pri Šmarju proti Sladki gori. V desnem, nepreglednem ovinku, je iz nasprotne smeri pripeljal 50-letni voznik osebnega avtomobila. Pri trčenju in padcu se je voznik kolesa z motorjem huje ranil.

Dejavni so bili tudi storilci različnih kaznivih ravnanj. Zardi kršenja javnega reda so morali policisti posredovati  tako na javnih krajih kot v zasebnih prostorih. Vinjeni kršitelji so bili pridržani do streznitve.

V noči na petek je neznanec vlomil v priročno skladišče podjetja VELTRAG v Latkovi vasi pri Preboldu. Iz skladišča je ukradel večjo količino bakrenega kabla in žice, ter s tem podjetje oškodoval za 350.000,00 tolarjev.

V isti noči je neznanec vlomil v lokal Harley pub v Novi vasi, kjer je našel ključ blagajne in iz nje pobral 90.000,00 tolarjev dnevnega izkupička.

Vlomilec, ki je v noči na petek vlomil v stanovanjsko hišo Ob Koprivnici v Celju, se gotovo ni nadejal tako bogatega plena. Potem, ko mu je uspelo vstopiti v hišo, je v notranjosti našel prenosni računalnik, dva fotografska aparata, diktafon in nekaj plačilnih kartic, vse skupaj pa je naložil v osebni avtomobil znamke Audi A6, srebrne barve, reg. št. CE 63-73T, katerega ključe je našel v ženski torbici, ter izginil v noč. Lastnico je z dejanjem oškodoval za 6.500.000,00 tolarjev.

V petek zjutraj je lastnik lokala SCOTCH v Ozki ulici v Celju ugotovil, da so nepovabljeni gostje ponoči obiskali njegov lokal. Na pomoč je poklical policiste, ki so ugotovili, da sta bili v lokalu vsaj dve nepovabljeni osebi, kmalu pa so potrkali tudi na vrata 19-letnega Celjana, katerega so osumili, da je v družbi, za zdaj še neznanca, iz lokala ukradel večjo količino cigaret različnih znamk, nekaj brezalkoholne pijače in celoten dnevni izkupiček v skupni vrednosti 330.000,00 tolarjev.

V minulih dneh je neznanec vlomil v kapelico ob lokalni cesti Vizore-Landek, UE Celje, in iz kapelice ukradel 500.000,00 tolarjev vreden kipec Marije.

V noči iz petka na soboto so se neznani vandali pri Ribiškem domu na Brezovi ob Šmartinskem jezeru znesli nad žlebovi, klopmi, ograjo, koriti za rože in čolnom ter povzročili za okoli 200.000,00 tolarjev škode.

V noči na soboto je neznani storilec iz osebnega avtomobila znamke Volvo, ki je bil parkiran pri Opel
centru Celeia v Celju odmontiral vse štiri pnevmatike s platišči vredne 200.000,00 tolarjev.

Šmarski policisti so bili v soboto ob 17.35 uri obveščeni, da je prišlo do pogina rib v potoku Mestinjščica. Pomor rib naj bi povzročila snov temne barve in močnega vonja, katere izvor pa zaenkrat še ni znan. Obseg pomora naj bi bil po mnenju ribičev znan v naslednjih dneh, policisti pa bodo v sodelovanju z ustreznimi službami zoper povzročitelja, v kolikor bo ta znan, ustrezno ukrepali.

Okoli 14.40 ure je prišlo do gorske nesreče na območju Savinjskih alp v Logarski dolini. Manjša skupina planincev je sestopala z 2083 visokega vrha Krofička. Med hojo je 53-letni planinki iz Zreč zdrsnilo, tako, da si je poškodovala gleženj in hoje ni mogla nadaljevati. Na kraju nesreče so ji nudili pomoč njen mož in prijatelji, kateri so o dogodku tudi obvestili policijo. S helikopterjem policije je bila prepeljana v celjsko bolnišnico.

Okoli 16.00 ure v soboto je neznani predrznež vstopil v nezaklenjeno stanovanje v Savinovi ulici v Celju. Medtem, ko je lastnik spal je neznanec na hitro pretaknil stanovanje in vzel lastnikovo denarnico z denarjem in dokumenti, ter ga na ta način oškodoval za okoli 100.000,00 tolarjev.

V noči na nedeljo je nekdo vlomil v trgovino Toplica last podjetja Koroška trgovina v Topolšici in iz trgovine in skladišča odtujil različne alkoholne pijače in večjo količino cigaret v skupni vrednosti okoli 300.000,00 tolarjev.

Včeraj zjutraj je nepovabljen gost skozi okno vstopil v stanovanjsko hišo v okolici Frankolovega in iz sobe odtujil zlat prstan in verižico z medaljonom, v vrednosti okoli 100.000,00 tolarjev.

17-letni Sevničan je med vožnjo z vlakom med Rimskimi Toplicami in Zidanim Mostom, odtrgal naslon sedeža, tri posode za smeti, ter štiri zavese in vse skupaj vrgel skozi okno. Nastalo škodo ocenjujejo na okoli 50.000,00 tolarjev.

To bi bilo za danes vse. Lep in varen dan vam želim!

Irena Gorenak
TISKOVNA PREDSTAVNICA
POLICIJSKE UPRAVE CELJE

 
Omenjene organizacije:
MARKET ''TOPLICA'' - FRANŠIZA TUŠ
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -