Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Forum: Mladi v Šoštanju ...
19.02 - 19.02.2018
V Evropi sem doma: slovenščina za priseljenske družine
20.02 - 20.02.2018
S pomočjo branja do znanja slovenščine
20.02.2018 ob 18:30 uri
Šaleški jamarski klub Podlasica – Topolšica: Raziskovanje grških jam
21.02 - 21.02.2018
Izboljšajmo uporabo mobilnih telefonov
22.02 - 22.02.2018
Pravljična joga

 Športne prireditve
18.02 - 18.02.2018
[planinstvo] Po Šilijevih vlakah na Smrekovec (1577 m)
18.02.2018 ob 15:00 uri
[smučarski-skoki] Odprto prvenstvo Občine Šoštanj v smučarskih skokih
19.02 - 19.02.2018
[rekreacija] Sprehod za zdravje s tablico v roki
19.02.2018 ob 18:00 uri
[bridge] Redni tedenski bridge turnir
25.02 - 25.02.2018
[planinstvo] Pohod po Gaberški poti

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Komunalno podjetje Velenje
Toplica - center za zdravljenje živali
Muzej usnjarstva Šoštanj
CISD

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
Izberi forum: 
Prikaži vsa sporočila v forumu "Mladi v Šoštanju ..." 

08.01.2007 ob 10:30 uri Urednik portala, 1280 ogledov  
Program mladih 2007

V petek, 5. januarja 2007, je bila v večernih urah v gasilskem domu Šoštanj predstavitev programa mladih v Šoštanju za leto 2007, ki se jo je udeležilo veliko število mladih - okoli 50 (preberi si kratko poročilo)! Na predstavitvi so sodelovali tudi tisti malo starejši, med katerimi je potrebno omeniti župana in presednico KS Šoštanj. Oba sta zagotovila podporo mladim in tudi to, da se bosta trudila, da bodo mladi čim prej dobili MC.

Kaj pa vi menite o problematki mladih v Šoštanju?

 

18.02.2007 ob 09:53 uri peter rezman, 737 ogledov
Program mladih 2007
List, revija za kulturna in druga vprašanja občine Šoštanj in širše, vabi "samoiniciativne" mlade in jim ponuja do dve strani za predstavitev vsebin, želja, potreb, polemik, itd. (Na voljo je torej do 14.000 grafičnih znakov teksta/mesec).
Od mladih do sedaj z Listom redno sodelujejo samo taborniki in skavti, ki pa zaradi svoje specifičnosti ne odražajo celotne t.i. mladinske problematike.

List je vse od ustanovitve društva leta 2001

(ko so pod mecenstvom KS Šoštanj, 28. 6. 2001 izvedli prvi koncert "Šoštanj rola" na rokometnem igrišču s skupino Nude),

sodeloval tudi z društvom MKC, ki je te dni dobilo od občine že svoje druge prostore. (Prvi so bili - sicer absolutno premajhni v prostoru bivše trafike na avtobusni postaji). Nekateri od takratnih njihovih dopisnikov so sčasoma postali redni dopisniki Lista - predvsem za kulturne vsebine. Zato upamo, da bomo to plodno sodelovanje nadaljevali tudi s sedanjo ekipo, zbrano v društvu MKC, ki jo List vabi, da pustijo svojo sled v času in prostoru, ki je "ujet" v Listu.
Seveda List vabi k sodelovanju tudi druge udeležence ("janeze novake", "kren tomaze", "just a dreamerje"...), tega zanimivega foruma, ki sam po sebi priča o polemičnosti in pestrosti idej med mladimi.

Peter Rezman, odgovorni urednik lista,
kontakt:
peter.rezman@siol.net
 
14.02.2007 ob 13:22 uri Urednik portala, 818 ogledov
Otvoritev MKC

V petek, 16.2., bo ob 19. uri otvoritev MKC-ja v Majerjevi vili. Več o tem na: http://www.sostanj.info/novica_prikazi.php?pid=1334.

Upam, da bo na otvoritvi čim več mladih! Potrebno je sodelovati, ne pa se prepirati med sabo. S prepiri se ne pride daleč, s sodelovanjem pa!

 
08.02.2007 janez novak, 788 ogledov
za: Dreamer Just a
vse lepo in prav. kar pa ti gre na zivce glede drugih drustev pa so tokrat omenjena zgolj zato, ker je kar nekaj vprasljivih stvari, glede naklonjenosti s strani obcine in krajevne skupnosti, ki jih ostali nis(m)o delezni. verjemi, da bi tudi kaksno drugo drustvo potrebovalo lastne prostore in to dosti bolj nujno kot pa MKC. pa da ne bos mislil, da mi gre v nos, ker pac vam je uspelo. proti vasem delovanju in temu, da ste dobili prostore nimam nic. vbistvu sem zelo vesel za vas in prav tako tudi za mlade v sostanju. bo koncno kaj dogajalo. gre se pa zgolj za pristranskost obcine in krajevne skupnosti. veliko prosenj je bilo ze poslanih in veliko pogovorov je ze potekalo na obcini, pa ti niso uspeli, sploh pa ne tako rodovitno in v tako hitrem casu kot vi. tako da cestitke!
ko pa sem govoril o lastnih interesih, sem pa bolj kot ne mislil to, da ko boste enkrat imeli moznost razpolagati s kar velikimi vsotami denarja, sploh v vasih letih, k so prihodki bolj slabi, da vas ne bo zaneslo in se okoriscali na racun MKC-ja. pa da ne bos zdaj rekel, mi pa ze nismo taki... veliko jih je to mislilo in trdilo, ko pa so dobili tako priloznost pa so si kar lepo nagrebli lepe vsote. niste prvi MKC, ki je prav tako nastal zaradi trdega dela (v tem primeru vasega), kasneje pa so se dogajale razne "svinjarije", sploh glede financ. da ne bos sedaj mislil, da vas karkoli obsojam. samo razlozil sem svoj prejsni post.

se vedno cakam na program...

kdaj bo sedaj otvoritev novih prostorov?

Lp

 
07.02.2007 ob 23:32 uri Dreamer Just a, 752 ogledov
za: Dreamer Just a
ej Janez vse je izdelano gre se pa zato da mi predn smo predstavli plan občini nismo imeli prostora to se je zgodilo 14dni po tem, govorim pa za materijal, ki je bil potrebn za "prenovo" prostora sedanjega MKC-ja! Tega denarja je pa zelo malo in prav vesel sem da ga je malo da vse delamo sami in bomo to znali potem tudi bol ceniti in z tem se strinjamo vsi! Lej glede naših lastnih interesov je pa tako,da v našem interesu je samo to da MKC bo in to kar se da dober! Kar se pa tiče drugih društev mi gre pa že na živce da se na forumu trenutno menimo v MKC-ju nekateri pa mečete pod nos druga društva! Če je debata o MKC-ju naj bo o te če bo pa o drugih društvih naj bo pa o njih! Vsi ste govorili da v Šoštanju ni MKC-ja ( da je to sramotno) zdj ko pa je vam pa spet neki ne paše! pa sj vsak človek ma svoje mnenje in tega je treba spoštovat! Lep dan (večer) še naprej!!
 
06.02.2007 ob 16:30 uri janez novak, 766 ogledov
za: Dreamer Just a
lep pozdrav!

financiranje me zanima zgolj iz radovednosti. res lepo, da vam je obcina oz. krajevna skupnost tako naklonjen. dvomim, da imajo tudi druga drustva taksno naklonjenost. upam, da boste to tudi znali izkoristiti v dobro mladih v Sostanju in ne v lastne interese.

"sam pazi to govorim kolk smo porabli do zdj kaj pa še bo pa newem!" nimate izdelanega financnega plana? in kako boste delovali, ce obcina oziroma krajevna skupnost zapre svojo pipco?

programa pa se zal nisem dobil na mail, tako da se enkrat izrazam svojo zanimanje v zastavljen program.

bom pa se vsekakor oglasil kaj v vasih novih prostorih.

Lp

 
06.02.2007 ob 16:11 uri Dreamer Just a, 748 ogledov
za: janez novak
Lep pozdrav janez! Poglej MKC se financira iz strani Občine in Krajevne skupnosti Šoštanj (sploh pa nevem zaka to vse tk zanima)! Glede financiranja prireditev je pa pri društvu tako urejeno da je to neprofitna organizacija in ves tako imenovan zalužek,ki se bo pridobil z prodajo kart,pijače itd. gre v razvoj MKC-ja in v financiranje prireditev! Tukaj so še morebitni sponzorji, ki nam lahka z vsako malenkostjo pomagajo k razvoju in bojšemu MKC-ju!! Glede financiranja MKC-ja, je pa tako da so ti stroški ki jih mi porabnimo za material tako majhni da z toliko denarja še povprečna štiričlanska družina nebi mogla normalno preživet en mesec!, sam pazi to govorim kolk smo porabli do zdj kaj pa še bo pa newem! Glede oddaje prostora drugim društvom smo se že tudi pogovarjali in sklenili da bo prostor moč najeti tudi za druga društva ali razne rojstne dneve samo da se bo tukaj plačevala najemnina, ki pa je odvina od drugih stvari(kolikokrat na mesec,oblika koriščenja...)! No program si pa že verjetno dobil po e-mailu od predsednice!lp:) p.s. piši na mail in se oglasi kj v bodočem MKC-ju!
 
02.02.2007 ob 17:14 uri janez novak, 782 ogledov
za: mia rogelsek
Lp!

lepo si mi odgovorila na dva postavljena vprasanja kaj pa na ostale? se vedno me zanima: iz kod se financira MC? bo vse prireditve financirala obcina Sostanj, oziroma vsaj sofinancirala? bodo prostori na voljo za uporabo tudi drugim drustvom? so pri dodeljevaju prostora na obcini upostevali tudi druga drustva, ki bi jim taksni prostori prav tako prisli prav, ce ne se bolj?

se opravicujem, ker sem izpustil predstavitev v gasilnem domu, me pa vsekakor zanimajo vase normative. zato bi res si zelel ogledati vas program

moj mail: zazoo@siol.net


 
02.02.2007 ob 12:06 uri mia rogelsek, 739 ogledov
za: janez novak
lep pozdrav!

Dokler imamo samo podmornico (kletno etažo mayerjeve vile), bomo izvajali le klubske večere, jam sessione, kitarijade, stand-up komedije, okrogle mize o aktualnih problemih, itd. (manjse zadevice). Prireditev bo polno, po vecini v povezavi z glasbo (koncerti itd.), predvajanje filmov, razstave mladih umetnikov šoštanja in okolice, turnirji, cez nekaj casa pa tudi mladinsko gledalisce.

Ta prostor bo namenjen vsem mladim - v prvi vrsti mladincem občine šoštanj, seveda pa lahko pridejo tudi drugi.

Z drugimi mladinskimi organizacijami se nismo še nič dogovarjali, ampak če je interes za to, bi se lahko povezali.

- Imaš kakšen konkreten predlog, željo?

Program smo predstavili petega januarja v gasilskem domu šoštanj. Zaenkrat program še ni nikjer drugje kot na naših računalnikih - a če želiš, pusti email naslov in ti ga pošljem.

Najlepša hvala za želje!

LP, Mia
 
01.02.2007 ob 04:23 uri janez novak, 816 ogledov
re: za kren Tomaž-a
lep pozdrav!
jaz se v dosti stvareh stirnjam z replikami Tomaza. vendar pa to sedaj ni vazno. zanimajo pa me dolocene stvari, zato imam par vprasanj.

sedaj, ko je MC Sostanj dobil svoje prostore, v kaksne namene jih bo uporabljal? bodo v njih potekale razne prireditve (ce, kaksne) ali bo to zgolj prostor, kjer se bodo dobivali izbrani clani MC-ja? kakseno bo sodelovanje MC-ja z ostalimi ze obstojecimi drustvi v Sostanju, ki se prav tako delajo z maldimi? iz kod se financira MC? bo vse prireditve financirala obcina Sostanj, oziroma vsaj sofinancirala? bodo prostori na voljo za uporabo tudi drugim drustvom? so pri dodeljevaju prostora na obcini upostevali tudi druga drustva, ki bi jim taksni prostori prav tako prisli prav, ce ne se bolj?

veseli me, da je prislo do ustanovitve, oziroma nadaljevaja dela MC Sostanj, vseeno pa na vso stvar gledam bolj postrani in ne pricakujem vecjih sprememb. zanima pa me se ena stvar... ste ob ustanovitvi predstavili tudi svoj program? je ta program kje moc videti?

veliko srece pri delovanju!

Lp,

M.

P.S. jasna: iz tvojih prejsnih postov je razvidno, da se nisi studentka, vendar pa je to ze druga tema
 
29.01.2007 ob 23:09 uri Jasna Halilović, 737 ogledov
re: za kren Tomaž-a
na noben žulj ti nisi stopu. ne vem kaj ti v mojih izjavaš smatraš pod naivno in nezrelo? pa jst nisem odgovarjala na kritiko, ampak sem se te pač privščla z druge strani, mal mi je dougčas. je pa res da sm ze po naravi bolj sovrazno nastrojeno bitje, tak da mi ne gre zamerit.

lepo da upaš, pa tud vedi da bo uspelo ;)

srečno tudi tebiiiiii

papa
 
29.01.2007 ob 21:27 uri Urednik portala, 710 ogledov
Kmalu začasni MC v Šoštanju
Da bo debata spet zašla v pravo smer lahko dodam, da je odprtje začasne lokacije šoštanjskega MC-ja v Majerjevi vili predvideno za čas takoj po kulturnem prazniku. Točen datum bo sporočen naknadno.
Mladi pridno urejejuje prostor in kdor ne verjame, naj gre v pozno popoldanskih urah sam malo pogledati in se bo hitro prepričal na lastne oči, da se zadeve premikajo. In to konkretno!
Še bolje pa bo, če bo kdo ponudil tudi kakšno pomoč pri urejanju prostora!
 
29.01.2007 ob 10:53 uri kren tomaz, 719 ogledov
re: za kren Tomaž-a
oprosti Jasna, ampak res krneki si napisala. Vredi spoštujem tvoje mnenje, nikakor se pa ne strinjam z njim in res ne vidim razloga zakaj bi ti tukaj pisal mojo življensko zgodbo.

sedaj bom tudi zaključil z mojim javljanjem tukaj, enostavno ste sedaj pričeli z neumnostmi, ki nimajo več nobene veze z problemom, ki sem ga jaz izpostavil na začetku in to je mladinski center. Povedal sem svoje mnenje, verjetno edini, ki sem si ga upal (pa je takšnih in podobnih mnenj kar nekaj), izrazil upanje v boljšo prihodnost, opozoril na napako glede nepolnoletnosti vaše predsednice ... želel vspostaviti dialog in slišati tudi druga mnenja. Žal pa sem vam močno stopil na žulj in razen redkih odgovorov ni padlo nič pametnega. Edino kar ste me sedaj le še bolj prepričali je da ste premladi in na določene zadeve gledate preveč naivno, kaj šele da bi znali odreagirati na kritiko pravilno in brez slabo prikrite sovražnosti.

A še vedno upam, da vam bo uspelo, da MC bo in tudi sam bom z veseljem zahajal vanj.

srečno
 
27.01.2007 ob 12:11 uri Jasna Halilović, 750 ogledov
za kren Tomaž-a
ej sej ni nobenih nizkih udarcev in žalitev. Sem pač povedala svoje mnenje in mislim da ma v demokraciji vsak pravico do tega. Sem slišala za izreden študij, ki ga osebno ne podpiram, to je za lenuhe in tiste ki imajo polno rit denarja. potem pa dobijo isto izobrazbo kot redni študentje, ki so obiskovali redno predavanja in ki so veliko več truda vložili v celotno stvar. Redni študentje se veliko bolj znajdejo tudi na delovnem mestu. kolikor vem, tudi država veliko da na pridne ljudi, če se le želijo šolat. Lahko bi si pridobil republiško štipendijo, pa če je tako kot praviš, da si mogu služit svoj lastni denar, bi lahko opravljal razna dela preko študentskega servisa in si tudi s tovrstnimi izkušnjami lažje pridobil delovno mesto. če je problem denar, bi lahko dobil poceni študentsko sobo. lahko bi tudi zaprosil za kakšno kadrovsko štipendijo. tako da ne govori da ni zaposlitve, seveda je, samo dovolj iznajdljiv moraš biti...
če imaš res takeee cilje pa druge pametne interese, bi se potrudil in prej diplomiral pa se ne bi toliko pritozeval da ni zaposlitve.
in kako ti veš da jst nimam pojma kako zna življenje včasih bit jebeno? pa da mi je vse z rožicami postlano? mogoče je meni celo huje, kot je bilo tebi v mojih letih, ampak jst imam vsaj voljo, znam razmišljat in imam točno določene cilje kaj želim v življenju... in to niso le besede, kot pri tebi.

veliko uspehov z diplomo...

jasna
 
26.01.2007 ob 09:35 uri kren tomaz, 745 ogledov
za kren Tomaž-a
zakaj so sedaj potrebni nizki udarci in žalitve?

Upam da si kdaj slišala za izredni študij. Nekateri si rednega nismo mogli prvoščit dokler si nismo začeli služit svoj lastni denar. In diplomiral bom takrat ko bom sam hotel. Ne bodite taki otroci in podjebavat v kolikor nimate pojma kako zna življenje včasih bit jebeno. Pr vam je vsaj zaenkrat vse z rožicami postlano.

LP
 
25.01.2007 ob 19:41 uri Jasna Halilović, 683 ogledov
za kren Tomaž-a
"3. smo tisti redki, ki imamo cilje in druge pametne interese.", "Star sm 27, se malo pa bom diplomiral."

hm... bi se človk mal vprašal kakšne cilje maš ti sploh v življenju? Doživljensko delat diplomo? Mogoče imaš pametne interese, nedvomno pa si nepameten da boš diplomiral šele pri 27ih letih ;) pa brez zamere.

lep pozdrav
 
25.01.2007 ob 16:54 uri kren tomaz, 676 ogledov
Pravne možnosti - mladi

"Zato v tem primeru ni šlo za ustanovitev novega društva, ampak za prevzem delujočega društva od prejšnje generacije."

potlej zgleda da sedaj vse štima. :) Pa veselo na delo!
 
25.01.2007 ob 13:11 uri Urednik portala, 689 ogledov
Pravne možnosti - mladi
Društvo Mladinski kulturni center Šoštanj je bilo ustanovljeno že leta 2001 ali 2002 (ne vem natančno). Od ustanovitve dalje so bili različno aktivni, predvsem pa so stalno prirejali koncerte Šoštanj rola ter druge prireditve (npr. Kitarijade, literarne večere ipd.). Generacija, ki je vodila MKC do vključno lanskega leta je hotela društvo ukiniti, saj sami niso več želeli delati, naslednikov pa niso našli.

V decembru je bil dosežen dogovor, da bo sedanja generacija mladih (večinoma dijaki) prevzela društvo in svoje aktivnosti nadaljevala pod okriljem tega društva.

Zato v tem primeru ni šlo za ustanovitev novega društva, ampak za prevzem delujočega društva od prejšnje generacije.

Uradni podatki o društvu MKC:
http://www.sostanj.info/register_prikazi.php?pid=267153
 
25.01.2007 ob 12:58 uri kren tomaz, 664 ogledov
Pravne možnosti - mladi
Nisem vedel, da ji do polnoletnosti manjka samo en mesec, sicer pa to nima nobene veze z pravno podlago ustanovitve društva. Vseeno je bolje, da je pravno urejeno tako kot mora biti. Tega bi se morali zavedati tudi vi.

Prav je, da se je stvar uredila!

LP
 
25.01.2007 ob 10:14 uri Urednik portala, 691 ogledov
Pravne možnosti - mladi
Tomaž je pravilno ugotovil, da je Mia Rogeljšek še mladoletna. To pomeni, da po Zakonu o društvu ne more biti zakonita zastopnica društva! Zato je skupščina sprejela salomonsko rešitev in je za zakonitega zastopnika društva potrdila tajnika društva, ki pa je polnoleten, predsednica pa bo to vlogo prevzela, ko postane polnoletna. Pa še to: predsednici manjka samo še dober mesec do polnoletnosti!
 
25.01.2007 ob 08:21 uri Just a Dreamer, 664 ogledov
odgovor na replika Replika tomažu!
Mogoče je problem tega da druga društa ne dobijo denarja inprostora v tem da premal pritiskajo na župana in nasloh na ves občinski odbor! Večkrat naj probajo in ne obupajo pa bojo tud oni mogočdobili! Kar se pa tiče denarja za MKC je pa tako da ga jee precej manj kot ti misliš! DObili smo prostor in vse kar je potrebno za ureditev MKC-ja vse drugo pa delamo sami!! Imamo samo materijal na nas pa je vse drugo k prostoru pa so veliko pripomogli naši mentorji da smo prostor za MKCsploh dobili so krivci našimentorji! Sploh pa te res vabim da se nam pridružiš (leta niso ovira) Vsaka glava več, vsako novo znanje in izkušnje nam pripomorejo k bolšemo MKC-ju:)!lep pozdrav še naprej
 
24.01.2007 ob 20:57 uri kren tomaz, 692 ogledov
odgovor na replika Replika tomažu!
no Luka, res ni potrebno da sedaj tukaj debatirama o tem. Preveč računaš leta in premalo razmišljaš :). In dobro se poznama, tud pogovarjala sva se že in to večkrat. Ampak to sploh ni važno. Človek z leti pridobi na osebnosti in začne razmišljati in gledati na svet povsem drugače. Upam, da je tako tudi pri tebi.

Jaz želim da MC bo, mogoče še za čas moje mladosti. :) Res pa upam da naš novi župan ne bo pojedel besede in bo primaknil kak evro za mlade. Čeprav jaz še vedno ne razumem kako lahko tako mirno prezrejo določena društva češ da ni denarja, ni prostora ... Pojavi se pa inciativa mladih za mladinski center je pa krnaenkrat vsega dovolj. Ampak dobro vsaj nekaj. Ko bi vsaj vam ratalo, in res tako mislim. Kaj pa boste s tem placom in denarjem nardili, bomo pa itak vidli.

lep pozdrav
 
24.01.2007 ob 19:34 uri Just a Dreamer, 662 ogledov
odgovor na replika Replika tomažu!
Tomaž sam neki mi ni jasno! Lej star si 27 let js pa 18 se pravi 9 let starejši od mene ko sm biu js 1. razred si ti že končal osnovno šolo! nevem po čem pol sklepaš da nism vredn zaupanja? to mi prosim obrazlož kk se lahko to pri otroku vidi, ki se mu osebnost začne razvijati šele okoli 9-10-ga leta! Ne vidim povezave! pa kot verjetno še besede nisi spregovoril nikol z mano tk kop js z tabo ne zato ne bom govoril neki o teb če te ne poznam! Ne moreš ti po besedilo sklepat kak je človek, ko pa ne slišiš o kakmu tonu govori itd. govori! Če pa iz 7 letnega otroka razveš kak bo si pa car!! Ajde lepo se mej še naprej!
 
24.01.2007 ob 17:16 uri tomaz kren, 678 ogledov
odgovor na replika Replika tomažu!
dragi Luka
poznam te ze iz prvošolskih časov. Žal mi nisi bil nikoli vreden zaupanja. Mogoče si se pa spremenil, malce odrasel. Čeprav po tvojem pisanju ni tega videti. Zakaj taka agresivnost, sem ti stopil na žulj? Glej službe mi občina res ne bo iskala, sem si jo našel kar lepo sam, a izven občine in ravno na ta problem se hotel opozoriti. Kmalu več ne bo mladih ljudi v občini ker enostavno ni možnosti za zaposlitev mladih v naši občini.
"Ni važno če je predsednica mladoletna važno je kolko je sposobna"
tu se s teboj strinjam. Ampak jaz sem vprašal ali je to pravno dovoljeno. Preberi si prosim še enkrat moje razmišljanje. Če oseba ni polnoletna ne more in ne sme pravno in kazensko odgovarjati za delo društva. Kaj pa če se kaj zgodi? Kdo bo odgovarjal? To se lahko grete le če ima nad seboj nekoga ki pravno odgovarja.

"Tomaz, zal nam je, da tako mislis. Morda ravno zato, ker nas ne poznas, ne bi smel sklepat taksne stvari o nas.
Res smo mladi, nimamo toliko izkušenj (kot prejšnje vodstvo MKCja), in bomo zelo vrjetno naredli kako napako (kot vsi)... ampak mi se trudimo!
... in če pridejo na koncert in VSE razbijejo, bomo verjetno vsaj pomirjeni, da smo dali vse od sebe, kar smo lahk. "
Mia bravo. Odlično si napisala. Se strinjam. Več kot trudit se ne morete. In res upam da vam bo uspelo, pa ne toliko zaradi mene saj bom jaz kmalu izven vaše ciljne populacije, predvsem zaradi mojih otrok, ki bodo nekoč, seveda če bom ostal v našem kraju, krvavo potrebovali MC.

in Luka nikoli nisem napisal da ste nesposobni, napisal sem samo da dvomim v to. Tu je razlika. Zato le pogumno naprej in z delom in rezultati mi pokažite da sem se zmotil. :)

malo mi šteka kompjutor zato se vam v primeru, da se je tale post podvojil, globoko opravičujem.
lep pozdrav

 
24.01.2007 ob 12:34 uri Just a Dreamer, 663 ogledov
Replika tomažu!
Tomaž najprej en lep pozdrav! Ni važno če je predsednica mladoletna važno je kolko je sposobna! In glede tvoje diplome in starosti bi ti rad povedal samo tole ne more občina skrbet za tvojo rit in teb službo iskat koda si edini na svetu mal se potrud pa poišč!!! Kar se pa tiče MKC ne govor o nas mladih v tem smislu da smo nesposobni ker nas ne poznaš! In če enga ne poznaš ne moreš govorit o njemu! pa glede tega da nas ni na nobeni prireditvo v šoštanju si se grdo zmotil!!! prvo kot prvo nas ne poznaš da bi lahko govoril da nas ni, drugo kot drugo bi te pa prav rad spoznal ob kavi in te povabil v sodelovanje MKN-ja (starost ni ovira) več nas je več možnosti mamo! To je iz moje stran vse! Pa lepo bi te prosu da za naslednjič, 1. spoznaj človeka pol govor o njemu! lp
 
22.01.2007 ob 20:22 uri mia rogelsek, 697 ogledov
Program mladih 2007
lep pozdrav!

Tomaz, zal nam je, da tako mislis. Morda ravno zato, ker nas ne poznas, ne bi smel sklepat taksne stvari o nas.
Res smo mladi, nimamo toliko izkušenj (kot prejšnje vodstvo MKCja), in bomo zelo vrjetno naredli kako napako (kot vsi)... ampak mi se trudimo!
... in če pridejo na koncert in VSE razbijejo, bomo verjetno vsaj pomirjeni, da smo dali vse od sebe, kar smo lahk.

 
21.01.2007 ob 22:31 uri Urednik portala, 731 ogledov
Mladi dobili svoj MC

Da le ni vse tako pesimistično, je dokaz v tem, da so mladi v petek dobili svoje začasne prostore.

Podmornica se že pripravlja na uradno otvoritev, ki bi naj bila v začetku februarja. Seveda ni vse popolno in bo potrebno še marsikaj urediti, a je potrebno vedeti tudi, da gre za ZAČASNI prostor. Upam tudi, da se bo našlo dovolj pozitivne energije, da se čim prej pristopi k dolgoročni rešitvi, to je STALNI MC.

Če želim prehoditi 1000km, moram enkrat narediti prvi korak!

Več o problematiki mladih v Šoštanju na: http://www.sostanj.info/clanek_prikazi.php?pid=56  

 
16.01.2007 ob 20:27 uri kren tomaz, 725 ogledov
Program mladih 2007
dober večer

Žal me ni bilo na tem famoznem sestanku mladih v GD Šoštanj. Ampak naj vseeno povem moje mnenje glede novega MKC in nasploh stanja mladih v občini Šoštanj. Torej imamo MKC2. Zakaj št. 2 poleg? Zaradi tega ker je MKC nekoč že bil. Saj to vsi vemo, boste rekli. Ampak prvi je neslavno propadel in od njega ni bilo ravno veliko, pa so bili mladi vključeni v ta projekt zelo sposobni, samo podpore občine niso imeli. In kaj bo sedaj drugače? Novi mladi obrazi v ekipi, nove obljube s strani občine ... bla bla bla. Zakaj sem tako skeptičen? Zato ker so ljudje v projektu meni totalna neznanka. Še nepolnoletna nova predsednica društva (je to sploh po zakonu dovoljeno se sprašujem) in ostali vključeni v projekt mi ne vzbujajo zaupanja, saj jih nikoli nisem videl v mestu, na nobeni prireditvi, niso delali z mladimi, skratka nič, kar iz lufta so padli ... No ne smem biti preveč kritičen, lepo je da si vsaj nekdo upa in ima voljo nekaj narediti. Ampak sprašujem se zakaj občina navsezadnje ne poskrbi za društva, ki se z mladini ukvarjajo že doglo dolgo let. Tukaj so taborniki, ki imajo skoraj 50 letno tradicijo, vključujejo veliko mladih, ki so sposobni, kaj narediti, pa nimajo niti prostorov, niti podpore občine, tu so planinci, kakšna športna društva in še kdo bi se našel. Zakaj se koga izmed njih ne povabi poleg? Lepo je brat, da bo občina sofinancirala MKC in se bo nardil mladinski center. Ampak poglejmo današnjo mladino. So tri sorte mladih: 1. so ceu dan za kompom doma, 2. postopajo po mestu s cigareto v roki in samo čakajo, da bi naredili kako neumnost. pa ne mi rečt da bi bilo drugače, če bi se meli kam dat. To govorijo sami tisti, ki verjamejo v pravljice. in 3. smo tisti redki, ki imamo cilje in druge pametne interese. Za koga se bo gradil MC? Za mlade pod tocko 1 in 2. Ej skoda denarja, 1. itak ne bodo niti prisli razen, ce bomo imeli najboljse kompe :), 2. bodo prisli na kak koncert in vse razbili, 3. pa bomo vse skupaj gor drzal in pucal za njimi. Brezveze vsaj dokler se ne bo kaj spremenilo v razmisljanju mladih.

In poglejmo kaj nam mladim nudi občina. Star sm 27, se malo pa bom diplomiral. Kaj mi nudi občina? Nič. Možnost zaposlitve v občini ni. Zavod za mladino očitno ne potrebuje novih moči. Kar nekaj ljudi poznam, ki so diplomiral na različnih faksih in bi lahko kaj pomagal pri razvoju mladih in samega mesta, ampak če ni pobude, ni interesa. Mladi smo izumirajoča sorta v mestu Šoštanj. Čez nekaj let nas ne bo več, vsi bomo v službah v Velenju, Šoštanju ali pa še kje dlje. Zakaj graditi nekaj kar ne bomo več potrebovali.

Sam se drugače že veliko let v delu z mladimi in vem kako potekajo te zadeve. Na svojem področju bom vztrajal, pa čeprav brez podpore občine. Res sem vse zgoraj napisal zelo kritično, samo naj mi nekdo pove pametno rešitev, pokaže pravo vodjo projekta in ga bom podprl :). Torej za konec pa le še to: lepo samo da bo MC in pol bo zdej krnaenkrat vse drugače, svetleče in lepo. Mah samo drek zavit v lepo svetlečo folijo :)

LP
 
 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (18.02.)
 
18.02.1993  Zgodilo se je ... 18. svečana 1993
18. svečana leta 1993, ko je pred stavbo velenjske občine potekal protestni shod deklet in žena iz Zavodenj za hitrejše reševanje ekoloških težav Šaleške doline, so na ....
 
 
18.02.1998  Zgodilo se je ... 18. svečana 1998
18. svečana 1998 so na osnovni šoli Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju proslavili 30-letnico poimenovanja šole in odprtja Kajuhove spominske sobe;
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -