Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
01.03 - 31.03.2019
Ustvarjeno doma 2018: razstava tiskovin
01.03 - 31.03.2019
Pomlad v vrtcu
21.03 - 21.03.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
21.03.2019 ob 17:00 uri
Pravljična joga
22.03 - 22.03.2019
Petkova delavnica – središče na obisku

 Športne prireditve
25.03 - 25.03.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
30.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet z naravovarstveno vsebino
06.04 - 07.04.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Veliko Kapelo (1534m) - Hrvaška
13.04.2019
[planinstvo] Čistilna akcija mesta Šoštanj
01.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Šteharnikov vrh 1018m

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Novo osrednje otroško igrišče v Šoštanju
24.05.2010, Bojan Rotovnik, 3199 ogledov, 0 komentarjev 

V ŠOŠTANJU KMALU NOVO SODOBNO OTROŠKO IGRIŠČE

(Šoštanj, 23.5. 2010) Krajevna skupnost Šoštanj je v letu 2009 pričela s projektom izgradnje centralnega otroškega igrišča v Šoštanju. Pri izbiri lokacije je bilo potrebno upoštevati več zahtev, saj sta varnost in dobro počutje otrok na prvem mestu. Kot najprimernejša se je izkazala lokacija na Cankarjevi cesti, v neposredni bližini Družmirskega jezera. Dostop do omenjene lokacije je iz središča mesta možen iz več smeri, ki so večinoma pešcem prijazne, hkrati pa se lokacija nahaja ob začetku kolesarske poti Šoštanj - Velenje. Lastnik zemljišča je Termoelektrarna Šoštanj, ki je projekt prepoznala kot kakovosten in zato  Krajevni skupnosti Šoštanj dovolila brezplačno in dolgoročno uporabo zemljišča za namen izgradnje otroškega igrišča. V aktivno izvedbo se je vključil tudi Premogovnik Velenje in s tem potrdil svojo namero pri sodelovanju v kakovostnih projektih na vplivnih območjih premogovnika.

Za otroško igrišče je Krajevna skupnost Šoštanj pridobila gradbeno dovoljenje dne 22. marca 2010 , gradnja pa se je pričela 5. maja 2010. Na igrišču bo nameščenih 20 kakovostnih igral, tako da bo lahko vsak otrok našel primerno igralo zase, staršem pa bo ob pešpoti znotraj igrišča na voljo 15 klopi za počitek in spremljanje otroške igre. Postavljene bodo montažne sanitarije, ločene za ženske, moške in invalide in previjalnica za najmlajše otroke. V primeru pridobitve vseh potrebnih soglasij bo urejeno tudi manjše parkirišče tik ob glavnem vhodu.

V sklopu gradnje otroškega igrišča bodo urejeni tudi hodniki za pešce ob lokalni cesti, ki jih do sedaj še ni bilo. S tem bo omogočen tudi varnejši dostop pešcem iz mesta Šoštanj do Družmirskega jezera.

Naziv otroškega igrišča še ni določen, saj bo krajevna skupnost poimenovanje  opravila v sodelovanju s šoštanjskim vrtcem in osnovno šolo. Vsekakor pa želi v  nazivu otroškega igrišča krajevna skupnost poudariti pomen širše znane šoštanjske legende, Tresimirja in tematiki na to legendarno lokalno osebnost posvetiti tudi del igrišča. Po pripovedovanju bi se naj namreč knez Tresimir naselil na področju današnjega Šoštanja skupaj s prvimi skupinami slovenskega naroda, zato mu v lokalnem izročilu prebivalci Šoštanja namenjajo posebno pozornost.

Ob začetku del na otroškem igrišču je avtor ideje in vodja projekta pri Krajevni skupnosti Šoštanj, Roman Pibernik, dejal: »Vesel sem, da dela na otroškem igrišču Šoštanj potekajo po pričakovanju, ne glede na to, da je pri vsaki gradnji potrebno uskladiti mnogo izvedbenih detajlov, mnenj različnih strokovnih služb, strokovnjakov, želja bodočih koristnikov in seveda tudi naših zmožnosti. Zato bi pohvalil vse sodelujoče, odgovornega nadzornika, odgovornega vodjo del, vodjo del, izvajalce, arhitekta, dobavitelje igral in izjemno podporo Termoelektrarne Šoštanj in Premogovnika Velenje, brez katerih projekta enostavno ne bi bilo. Verjamem, da nam bo uspelo igrišče predati svojemu namenu do sredine poletja kar bo zagotovo razveselilo marsikaterega otroka in verjetno tudi njihove starše, mesto Šoštanj pa bo s tem še prijaznejši do mladih družin «.


 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 
Omenjene organizacije:
KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ
PREMOGOVNIK VELENJE, D.D.
TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ D.O.O.
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -