Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
01.03 - 31.03.2019
Ustvarjeno doma 2018: razstava tiskovin
01.03 - 31.03.2019
Pomlad v vrtcu
21.03 - 21.03.2019
Govorim in pišem slovensko, delavnica osnov slovenskega jezika za priseljence
21.03.2019 ob 17:00 uri
Pravljična joga
22.03 - 22.03.2019
Petkova delavnica – središče na obisku

 Športne prireditve
25.03 - 25.03.2019
[rekreacija] Pohod za zdravje - generacije v gibanju
30.03.2019
[planinstvo] Planinski izlet z naravovarstveno vsebino
06.04 - 07.04.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Veliko Kapelo (1534m) - Hrvaška
13.04.2019
[planinstvo] Čistilna akcija mesta Šoštanj
01.05.2019
[planinstvo] Planinski izlet na Šteharnikov vrh 1018m

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Muzej usnjarstva Šoštanj
Stojan Špegel
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Podeljena priznanja Občine Šoštanj
01.10.2009, Občina Šoštanj, 2939 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)

Podeljena priznanja Občine Šoštanj

Občina Šoštanj je včeraj praznovala svoj občinski praznik. Več kot petsto let mineva, od takrat, ko je Friderik Celjski Šoštanju, 30. septembra, davnega leta 1436 podelil trške pravice in tako mestu dal posebno gospodarsko in davčno moč.

Vsako leto občina ob tem dogodku pripravi svečano sejo, na kateri podeli plakete, priznanja ter naziv častnega občana. Letos je Komisija za priznanja Občine Šoštanj podelila sedem plaket, dve priznanji in prvič tudi dva naziva častnega občana

Plakete so prejeli:

Priznanji sta šli v roke Danila Čebula ml. in Namiznoteniškega kluba Spin Šoštanj.

Naziv častna občana občine Šoštanj za leto 2009 so podelili direktorju Termoelektrarne Šoštanj dr. Urošu Rotniku in likovnemu umetniku Jožetu Svetini. V obrazložitev za imenovanje dr. Uroša Rotnika so predlagatelji med drugim zapisali, da je predlagani nagrajenec zastavil svoje znanje, osebni ugled in managerske ter prepričevalne sposobnosti, da bi regija pridobila ta za prihodnost tako pomemben energetski objekt, kot je blok 6, ki bo regiji dal nov razvojni zagon. Prav tako pa dr. Uroš Rotnik pomembno prispeva tudi velik delež pri uveljavljenju interesa Šaleške doline znotraj SAŠA regije ter ima posluh za vračanje sredstev v degradirano okolje, je še zapisal svet Krajevne skupnosti Ravne, ki je na Komisijo za priznanja podal predlog za podelitev tega najvišjega občinskega naziva.

Likovni umetnik Jože Svetina pa je odločilno vplival pri razvoju likovne kulture v Šoštanju in ponesel ime Šoštanja in Slovenije po celem svetu, saj so njegova dela prisotna po vseh kontinentih. Predstavniki naših vlad so jih kot protokolarna darila podeljevali mnogim državnikom. Predsednik Združenih držav Amerike Bill Clinton in George Bush sta se slikarju tudi v pismu osebno zahvalila. Jože Svetina je za svoje uspešno delo prejel tudi številna priznanja in odlikovanja, so še med drugim v svoji obrazložitvi zapisali predlagatelji za naziv častnega občana Občinski odbor Socialnih demokratov Šoštanj.

Uvod v svečano sejo je župan Občine Šoštanj začel s pogledom v prihodnost. Dejal je, da ni potrebno ponovno omenjati stvari, ki so bile občini Šoštanj vzete in za kaj vse je bila občina prikrajšana, temveč je bolj pomembno, da živimo in delamo za danes, za boljši jutri in tega se na upravi Občine Šoštanj še kako zavedamo. Občinski proračun je razvojno naravnan in davkoplačevalski denar se enakomerno razporeja po vseh krajevnih skupnostih. Zavedamo se tudi, da vsem željam zaradi finančne omejenosti ne moremo ustreči, a držimo se načela nujnosti potreb. Eden izmed naših ciljev pa je, da podeželje približamo razvoju mesta, je med drugim v svojem govoru poudaril župan Občine Šoštanj in poslanec v DZ Darko Menih.

Župan Darko Menih pa je na ta večer podelil tudi posebno priznanje, in sicer primariju Vilibaldu  Vengustu, ki mu kot zavednemu Šoštanjčanu ni vseeno za razvoj Šoštanja, zato je občini podaril zemljišče v velikosti 500 m² ob rokometnem igrišču v Šoštanju, kjer bo občina zemljišče preuredila in ga namenila za potrebe najmlajših Šoštanjčanov, saj bo na njem uredila otroško igrišče.

Sredin večer so prepolno dvorano zbranih znova navdušili zmagovalci oddaje nacionalne televizije Spet doma mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj ter Pihalni orkester Zarja Šoštanj, ki je lansko uspešno  sezono zaključili z zmago na Slovenskem tekmovanju  pihalnih orkestrov v Ormožu.

Ob koncu seje so vsi prisotni v dar dobili še knjigo Pozdrav iz Šoštanja, v kateri so zbrane stare razglednice Šoštanja, ki jih je v knjižni obliki aprila letos izdala Občina Šoštanj.


 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 
Omenjene organizacije:
OBČINA ŠOŠTANJ
KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA
NTK SPIN
TERMOELEKTRARNA ŠOŠTANJ D.O.O.
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -