Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
01.01 - 31.01.2019
Klara Jan: Zgodbe z Loma
24.01.2019 ob 17:00 uri
Pravljična joga
30.01.2019 ob 19:00 uri
Galerijski večer
31.01.2019 ob 17:00 uri
Kamišibaj
31.01.2019 ob 18:00 uri
Klepet pod Pustim gradom

 Športne prireditve
09.02 - 09.02.2019
[planinstvo] Turno smučarski izlet na Boskovec 1587m in Smrekovec 1577m
13.02 - 13.02.2019
[planinstvo] Planinski večer - potopisno predavanje
17.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Šilijevih vlakah na Smrekovec (1577 m)
24.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Gaberški poti
01.03.2019 ob 18:00 uri
[planinstvo] Občni zbor PD Šoštanj

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Stojan Špegel
Muzej usnjarstva Šoštanj
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

V Šoštanju se nič ne dogaja - 2. del
07.08.2006, Bojan Rotovnik, 2257 ogledov, 0 komentarjev 

V Šoštanju se nič ne dogaja - 2. del

Na podlagi vse preveč splošnega mnenja, da se v Šoštanju nič ne dogaja, je bil v letu 2005 v LIST-u prvič objavljen članek z zgornjim naslovom, kjer so bili po različnih kriterijih predstavljeni številčni in vsebinski podatki o prireditvah v naši občini v letu 2004. Ker se podatki o prireditvah zbirajo ves čas, je na podlagi podatkov za leto 2005 v tem članku opravljena primerjava z letom 2004. Hkrati so predstavljeni nekateri razlogi za občutnejše spremembe.


Viri podatkov

Vsi številčni podatki so pripravljeni na podlagi podatkovne zbirke spletnega Portala Šoštanj.info (http://www.sostanj.info). Iz te podatkovne zbirke, ki je tudi javno dostopna, se za vsako številko mesečnika LIST in za videostrani šoštanjske kabelske TV pripravlja NAPOVEDNIK PRIREDITEV. Ker je potrebno Napovednik prireditev za objavo oddati 19. v mesecu za prihodnji mesec in ker kar nekaj organizatorjev prireditev ne pošilja ažurno obvestil o prihodnjih prireditvah, so NAPOVEDNIKI PRIREDITEV, objavljeni v LIST-u in videostraneh, občasno nepopolni. Se pa zato podatkovna zbirka spletnega Portala Šoštanj.info zaradi možnosti, ki jih omogoča svetovni splet, redno osvežuje in dopolnjuje s podatki.

Ne zgodi se poredko, da lokalna javnost šele iz poročanja medijev (predvsem iz mesečnika LIST, tednika Naš čas in lokalnih radijskih postaj) izve, da se je na področju Občine Šoštanj zgodila neka prireditev. Vse to je posledica dejstva, da nekateri organizatorji prireditev še vedno podcenjujejo možnosti javnega obveščanja, ki jih skupaj nudijo mesečnik LIST, šoštanjska kabelska TV in spletni Portal Šoštanj.info. Če pa ob tem poudarim še to, da je objava napovedi prireditev v NAPOVEDNIKU PRIREDITEV za neprofitne organizacije brezplačna, potem je to dejstvo še toliko bolj zaskrbljujoče.


Numerologija

Informacijska tehnologija in primerno urejene podatkovne zbirke močno olajšajo pripravo številčnih podatkov. Kakšen so rezultati analize lokalnih prireditev v letih 2004 in 2005, dobljeni z različnimi klasifikacijami podatkov, si lahko ogledate spodaj. Rezultati so zagotovo zanimivi za vse organizatorje prireditev, za lastnike oz. upravljalce objektov, kjer potekajo prireditve, nenazadnje pa tudi za vse obiskovalce prireditev, ki si lahko na podlagi spodnjih rezultatov sami odgovorijo na vprašanje: Ali se v Šoštanju res nič ne dogaja?

Numerični rezultati podatkov o prireditvah na področju občine Šoštanj v letu 2004 in 2005 kažejo priložene slike.

Analiza

Število prireditev v letu 2005 je za okoli 15% manjše ali natančno za 63, kot v letu 2004. Glavni razlogi so:

  • junija 2004 je v Šoštanju in Gaberkah potekala prireditev Linhartovi dnevi, v okviru katerih je bilo izvedenih 11 prireditev oz. gledaliških predstav – to je bila enkratna prireditev, ki se v letu 2005 ni ponovila,
  • skozi celotno leto 2004 je Planinsko društvo Šoštanj praznovalo 100. obletnico delovanja in tako poleg rednih aktivnosti izvedlo tudi več kot 10 prireditev, posvečenih temu jubileju,
  • nekateri organizatorji prireditev niso redno sporočali podatkov o prireditvah.
    Sklepna misel

Sklepna misel!

Spremljanje prireditev je zaradi velikega števila različnih organizatorjev zapleteno in nikoli dokončano delo. Večkrat je tudi težko presoditi, ali nek dogodek sodi med prireditve ali pa je to le interna aktivnost določene organizacije. Zato se kot prireditev upošteva dogodek, ki je načeloma dostopen vsem in ima organizator interes za vključitev širše javnosti.

Objavljeni podatki niso 100% zanesljivi, saj so nekatere prireditve odpadle, pa tega organizatorji niso sporočili ali pa so zaradi različnih vzrokov nekatere prireditve ostale skrite očem javnosti. A vseeno lahko predstavljena analiza stanja služi kot osnovni pokazatelj dogajanja na področju prireditev v občini Šoštanj.

Številčni pregled podatkov o prireditvah je bil pripravljen z namenom, da se k sporočanju podatkov vzpodbudi tudi tiste organizatorje, ki neredno ali sploh ne pošiljajo najave lastnih prireditev. Vse, kar je potrebno storiti je, da do 19. v tekočem mesecu na el. naslov prireditve@sostanj.net posredujete kar največ možnih podatkov o prireditvah za prihodnji mesec.

Torej, vabljeni k sodelovanju!


 
Povečaj Povečaj
Povečaj  
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (24.01.)
 
24.01.1997  Zgodilo se je ... 24. prosinca 1997
24. januarja leta 1997 je podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov Blues, kot prvo tovrstno podjetje v Sloveniji, prejelo certifikat kakovosti ISO 9001,
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -