Iskanje      Pišite nam
 
Uporabnik: Geslo:     
 Prireditve  Članki:
01.01 - 31.01.2019
Klara Jan: Zgodbe z Loma
24.01.2019 ob 17:00 uri
Pravljična joga
30.01.2019 ob 19:00 uri
Galerijski večer
31.01.2019 ob 17:00 uri
Kamišibaj
31.01.2019 ob 18:00 uri
Klepet pod Pustim gradom

 Športne prireditve
09.02 - 09.02.2019
[planinstvo] Turno smučarski izlet na Boskovec 1587m in Smrekovec 1577m
13.02 - 13.02.2019
[planinstvo] Planinski večer - potopisno predavanje
17.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Šilijevih vlakah na Smrekovec (1577 m)
24.02.2019
[planinstvo] Planinski pohod po Gaberški poti
01.03.2019 ob 18:00 uri
[planinstvo] Občni zbor PD Šoštanj

 Nove spletne strani
PGD Šoštanj - mesto
Župnija Šoštanj
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj
Gostilna Acman
MKC Šoštanj
 Najbolj obiskane
Krajevna skupnost Šoštanj
Stojan Špegel
Muzej usnjarstva Šoštanj
PGD Šoštanj - mesto
MKC Šoštanj

 Mali oglasi
  Trenutno še ni oglasov...

 ANKETA

Ni aktivne ankete!

Prikaži ostale ankete »


 VREME

 Pošlji povezavo 
VSE šport kultura, umetnost gospodarstvo šolstvo
kronika lokalna samouprava turizem, zabava religija splošno

Butli frdamani - diagonala Slovenije II
25.08.2004, 4502 ogledov, 0 komentarjev 
Zunanja povezava:  (kliknite ikono)

BUTLI FRDAMANI – DIAGONALA SLOVENIJE II  

Od Tromeje v Ratečah do reke Kolpe na slovensko – hrvaški meji

BUTLI FRDAMANI smo poseben vod tabornikov Rodu Pusti grad Šoštanj, ki je sestavljen iz samih študentov in vsako leto izvedemo eno odmevno akcijo. To smo: Maks Kvas, Peter in Janez Apat, Damjan Konovšek, Simon Zabukovnik, Grega in Janez Kugonič, Draško Stankovič in še nekaj podpornih članov.

Kot vsako leto, smo Butli Frdamani tudi letos aktivni. Naša tretja pohodniška akcija je letos potekala, tako da smo peš prehodili diagonalo Slovenije od Tromeje v Ratečah do reke Kolpe na slovensko – hrvaški meji in sicer od 11.7 do 16.7.2004. Začela se je s skoraj sneženim jutrom  v Ratečah, kjer so namerili samo 4oC in mi smo kljub začudenim carinikom pričeli našo pešpot. Žal smo zaradi obilnega deževja in ohladitev morali spustiti cilj prvega dne, to je vrh Triglava, saj je bil obdan z 220 cm snežne odeje in zato ni bil prehoden. To smo izvedeli od našega Butla Janeza Kugoniča, ki letošnje poletje pomaga na planinski koči na Prehodavcih. Zato smo pot nadaljevali mimo Planiških letalnic, skozi Kranjsko goro, po dolini Radovne do Kajuhovega tabora Šaleške zveze tabornikov v Ribnem pri Bledu. Tam smo se posušili in se po večernem programu odpravili spat. Drugi dan nas je pot vodila mimo Radovljice preko Krope do Dolenje vasi pred Škofjo Loko. Poznala se je utrujenost zaradi izredno napornega prvega dne, pojavljati pa so se začeli tudi prvi žulji. Prispeli smo do kozolca, kjer nam je naš vrli kuhar (alias Simon Đemo) pripravil izvrsten ričet in joto, nato pa še spanec na senu. Zjutraj pa preko Škofje Loke na sv. Katarino nad Ljubljano do Brezovice pri Ljubljani, kjer smo dan končali s piknikom na račjem otoku. Zjutraj pa zopet pot pod noge do Iga in nato mimo nekaj romskih taborov, kjer se nihče izmed nas ni obiral, ter nato mimo domovanja Turjaške Rozamunde in kopice medvedov do Rašice. Tukaj smo obiskali Trubarjevo rojstno hišo, kjer smo se osvežili v tolmunu in prebili noč. Predzadnji dan pa s strmim korakom do točke križanja naše prve diagonale v Ribnici in tu smo si privoščili po celem tednu preveč ali premalo kuhanih makaronov pravo balkansko pojedino s čevapčiči in lepinjami. Nato pa zopet peš (le kdo bi si mislil) mahnili do Kočevja in tu prespali pri vaški cerkvici, ki nam je edina nudila varno prenočišče pred mestnimi nepridipravi. Zadnji dan nas je čakalo le še nekaj hoje do našega cilja Stari trg ob Kolpi, kjer smo Butli komaj čakali, da namočimo svoje žulje. Zato smo se odpravili še na zaključno sprostitveno 15 km veslaško regato po »deroči« reki Kolpi. Zadnjo noč smo se odločili, da ne bomo prespali pri obljudeni Kolpi, ampak smo se odločili, da nam bolj diši domača postelja in smo se domov odpravili z dvema voziloma, ki sta bila natrpana do zadnjega kotička.

Prvič smo imeli na akciji tudi spremljevalno vozilo Golf I Jager DeLux, ki je bilo oblepljeno z sponzorskimi nalepkami in je skrbelo za medijsko prepoznavnost ter za potešitev lakote in žeje.

Za uspešno izvedbo našega popotovanja se moramo zahvaliti ŠTUDENTSKI ORGANIZACIJI UNIVERZE V LJUBLJANI IN MARIBORU, ŠALEŠKEMU ŠTUDENTSKEMU KLUBU, Vrh, Mobitel, Simobil, Pireli s.p, frizerstvo Špica, Gorenje, zavarovalnica Maribor, Osmica, foto Tekauc, foto Zoom, avtoservis Vrčkovnik, cvetličarna Langus.

Ker se Butli pač ne bomo izneverili svoji tradiciji se bomo še večkrat odpravili na pot, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Za vse dodatne informacije pa si oglejte našo spletno stran na rpg.rutka.net ali pa nam pišite na butlifrdamani@yahoo.com.

BUTLI FRDAMANI smo pač ENI in EDINSTVENI! 

Damjan Konovšek


 
Povečaj Povečaj
Povečaj Povečaj
 
Omenjene organizacije:
RPG
 

 Komentarje lahko dodajajo samo registrirani in prijavljeni uporabniki portala.

Registriraj se »

Prijavi se »

 Vreme
Kliknite za vreme
 Oglaševanje
Muzej usnjarstva na Slovenskem
MKC Šoštanj
Elektra Esotech na Facebooku
Spletna prodajalna www.copati.com
Sprehajalno-kolesarske poti ob Družmirskem in Velenjskem jezeru
Krajevna skupnost Šoštanj
Oglaševanje na Portalu Šoštanj.info
 
 
    ZGODILO SE JE NA DANAŠNJI DAN (24.01.)
 
24.01.1997  Zgodilo se je ... 24. prosinca 1997
24. januarja leta 1997 je podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov Blues, kot prvo tovrstno podjetje v Sloveniji, prejelo certifikat kakovosti ISO 9001,
 

- CIGRAD D.O.O. KOŠARKARSKI KLUB ELEKTRA KRAJEVNA SKUPNOST ŠOŠTANJ KRS ŠOŠTANJ, Z.O.O.
JEZIKOVNA ŠOLA LINGUA MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ MLADINSKI KULTURNI CENTER ŠOŠTANJ MUCA COPATARICA ODBOJKARSKI KLUB ŠOŠTANJ - TOPOLŠICA
PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ ŠBK ŠPORTNA ZVEZA ŠOŠTANJ ŠD ŠOŠTANJ -